Четин Казак: ДПС иска демонтаж на това правителство

Депутатът от ДПС допълни, че и трите формации в състава на Обединените патриоти са еднакво националистическо и ксенофобско настроени, макар че имат малки различия помежду си.

[ad id=“263680″]

В студиото на БНТ Четин Казах от ДПС заяви, че проблемът на сегашното управление е наличието на „националисти“ в управляващата коалиция. Той допълни, че ДПС не подкрепя ГЕРБ и политиките ѝ, а подкрепя конкретни законодателни инициативи.

Искаме да се демонтира това правителство специално, заяви Четин Казак. В правителството са включени крайните националисти и ксенофобско настроени партии, които цяла Европа изолира, отбеляза той.

Казак допълни, че и трите формации в състава на Обединените патриоти са еднакво националистическо и ксенофобско настроени, макар че имат малки различия помежду си: „Откакто тези формации придобиха обществена значимост, езикът на омразата се банализира и стана ежедневие. В обществото насилието и толерантността към насилие се повиши, защото то вижда, че дори в сферата на управлението подобен език се толерира“.

Четин Казак допълни, че без „националистите“ правителството на България ще има добър, европейски облик. Той заяви, че на тяхно място трябва да системни политически сили.“Винаги, когато ДПС е участвало в управлението, България е бележила успехи“, посочи той.

Според Четин Казак по време на коалиционно управление с ДПС България е влязла в ЕС, НАТО, въведен е плоският данък и т.н.

[ad id=“218001″]

В Централата на ДПС Председателят Мустафа Карадайъ проведе работна среща с Вера Юрова – еврокомисар, отговарящ за правосъдието, правата на потребители…

За нас проблемът с ДОСТ е приключил, заяви Казак. ДПС утвържадава своите позиции не само в България, но и в Европа и Репубика Турция.

ДПС не подкрепя ГЕРБ и политиката на ГЕРБ. ДПС подкрепя конкретни инициативи и законодателни актове, които считаме, че са в унисон с нашата идеология и концепция как да се управлява държавата.

[ad id=“218548″]

Четин Казак заяви, че въпросът с Истанбулската конвенция е димна завеса, чиято цел е да скрие проблемите на управлението. Той заяви, че са спекулации твърденията, че Истанбулската конвенция въвежда трети пол, защото в българското законодателство съществува дефиниция за пол и тя е традиционната.


image0 (9K)