Четвъртокласници от Стара Загора и Гълъбово влязоха в цеховете на голяма мебелна фабрика

Мебели Иввекс, в партньорство с LIONS club Стара Загора Августа, организира „Ден на отворените врати“. Поводът за инициативата е ранното кариерно ориентиране и популяризиране на професиите чрез игра сред децата от 4-ти клас в Стара Загора и региона.

Четвъртокласниците от града и региона се запознаха с мебелното производство в цеховете на Мебели Иввекс, рисуваха и създаваха собствен дизайн на дивани, влагайки много креативност и въображение. Децата получиха подаръци от LIONS club Стара Загора Augustа.

Училищата, които се включиха в инициативата: Девето ОУ „Веселин Ханчев“, Частно училище Елин Пелин и СУ „Васил Левски“ в Гълъбово.

„Липсата на подготвени кадри е във всяка област и трябва да има конкретни действия за справяне с този проблем“ сподели зам.-управителят на Мебели Иввекс – Мънчо Мънчев.
„Днес посрещаме малките ученици от града и региона, предоставяйки им възможността да се запознаят на практика с технологиите при нас. Инициативите ни с деца са най-вдъхновяващи, защото виждаме блясъка в очите им, радостта, любопитството и всичко това добива смисъл и ни зарежда позитивно“, сподели Велизара Иванова, ръководител на „Търговски отдел“.

Инициативата е със съдействието на Община Стара Загора и Регионален инспекторат по образованието – Стара Загора. Участие в събитието взеха още Любен Георгиев – директор на Дирекция “Бюро по труда“- Стара Загора, Жулиета Върлякова – началник отдел „Посреднически услуги“ в същата Дирекция, Виолета Бонева, председател на „Постоянна комисия по образование, наука и защита правата на децата“ при Общински съвет Стара Загора, Павлина Делчева – директор на Дирекция „Социално подпомагане”- Стара Загора и общинските съветници Николай Диков и Дарин Петков, директор на Куклен театър Стара Загора. В инициативата се включиха и от Младежки Международен Център – Стара Загора.


image0 (9K)