Честит рожден ден на Мел Гибсън

Мел Гибсън никога не е бил от спокойните и скромни актьори. Той винаги е очаровал с директността си и незахаросаната си мъжественост.

Неговото лице ни гледа от екрана на всеки висококачествен екшън в продължение на десетилетия.

Днес „смелото сърце“ на Холивуд става на 63 години!

А ето как започва неговата кариера…

Филмът „Лудият Макс“ е дебютът на актьора и всъщност филмът, който го изстрелва на върха, е нискобюджетното фентъзи на Джордж Милър. Интересното е, че Мел се явява на кастинга, след като предишната вечер се е напил и предизвиква побой в местния бар.

Отива на пробните снимки твърде „разкрасен“, но пък печели ролята. Може би се харесва на продуцентите и режисьорите, най-вече с неговия непукизъм. В „Лудият Макс“, в който Мел е постапокалиптичното ченге и тогава е твърде млад, се справя блестящо пресъздавайки образа на невероятен „прихващач“, на пътните престъпници.

Краят на филма е мрачен, но това не пречи на Джордж Милър да призове „Лудият Мел“ за още два, не по малко успешни филма под името „Mad Max“.

След множество успешни роли, той се пренасочва зад камерата – става режисьор и продуцент на редица филми – така популярния „Смело сърце“ и „Страстите Христови“ и още много други.

Ние с нетърпение ще продължаваме да следим неговите изяви на големия екран, а на него пожелаваме – да не губи суровата си мъжественост и излъчване никога!
edna.bg


image0 (9K)