Черно море би дузпата на Левски за Купата на България

Черно море се класира за четвъртфиналите от турнира за Купата на България след успех над Левски с 5:4 след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата завърши 2:2, като този резултат се запази и през двете продължения. При дузпите за домакините пропусна Георги Божилов, а за „сините“ Филипе Нашименто и Нуно Рейш и това се оказа достатъчно за Черно море за класиране в следващия кръг на надпреварата.

Двата отбора изиграха много интересно първо полувреме. Още в 8-та минута на срещата треньорът на Левски, Славиша Стоянович направи принудителна смяна. Холмар Ейолфсон получи травма и бе заменен от Аймен Белаид.

В 9-та минута „сините“ поведоха в резултата. Жерсон Кабрал стреля по диагонал отдясно пред наказателното поле на Черно море, топката се отби в тялото на Васил Панайотов и влезе във вратата на домакините за 1:0 за Левски. Три минути по-късно Черно море изравни резултата. Георги Илиев изведе с прецизен пас Атанас Зехиров зад защитата на Левски, а футболистът на домакините с прецизен лек удар по земя покрай вратаря Божидар

Митрев вкара за 1:1. В 22-та минута, след центриране отдясно Илиас Хасани стреля с глава, но вратарят на „сините“ Божидар Митрев улови топката. В 34-та минута гостите имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Пламен Димов, но според главния съдия Ивайло Стоянов нарушение нямаше. В 40-та минута капитанът на домакините Георги Илиев стреля много опасно от повече от 30 метра, но вратарят Божидар Митрев успя да спаси. Три минути по-късно отново Георги Илиев бе близо до гола. Той стреля много точно от пряк свободен удар вляво от вратата на гостите, но вратарят Божидар Митрев показа класа и успя да избие топката.

През втората част двата отбора трудно създаваха сериозни положения. В 74-та минута Станислав Костов проби отдясно и навлезе в наказателното поле на домакините, но стреля неточно. В 78-та минута след удар на Давид

Яблонски топката попадна в наказателното поле на Черно море у непокрития Хали Тиам, който със силен удар вкара за 2:1 за Левски. В 84-та минута вратарят на домакините Благой Макенджиев предотврати сигурен гол, след като успя да избие топката след страхотен удар на Станислав Костов. В 86-та минута Юго Кононго стреля опасно по диагонал отдясно, но вратарят на гостите Божидар Митрев успя да избие. Минута по-късно Радослав

Василев стреля опасно с глава, но за късмет на Левски топката мина на сантиметри встрани от вратата. В първата минута на даденото от съдията 3-минутно продължение Георги Божилов бе намерен непокрит в наказателното поле на „сините“ от Мирослав Енчев, изравни резултата и докара срещата до продължения.

В двете продължения Черно море и Левски не успяха да вкарат нов гол и мачът се реши след изпълнения на дузпи. При тях Левски получи шанс да спечели с петия удар, но Филипе Нашименто се подхлъзна и се стигна до удар за удар. Още при първото завъртане Пламен Димов вкара за 5:4 за Черно море, а Нуно Рейш уцели напречната греда и Черно море спечели мача.


image0 (9K)