„Челси“ спечели купата на Англия

Челси спечели купата на Футболната асоциация в Англия за осми път в историята. На финала в най-стария футболен турнир в света лондончани победиха с 1:0 състава на Манчестър Юнайтед, който е 12-кратен носител на трофея.

[ad id=“225664″]

Пред пълните трибуни на легендарния „Уембли“ дузпа, реализирана от Еден Азар преди почивката осигури ценния успех в полза на „сините“.

„Челси“ завърши по силен начин една разочароваща кампания, в която отборът остава извън Шампионската лига.

В 22-ата минута Фил Джоунс извърши нарушение срещу Азар в наказателното поле и белгийският национал лесно реализира отсъдената дузпа.

Ромелу Лукаку, който принудително остана на резервната скаймека за „червените дяволи“, се появи в игра след почивката. Нападателят беше близо до изравняването, както и неговите съотборници Алексис Санчес, Неманя Матич и Пол Погба, но вратарят на „сините“ Тибо Куртоа на няколко пъти спаси сигурни попадения.

„Манчестър Юнайтед“ завършва сезона без нито един спечелен трофей, на второто място във Висшата лига.

[ad id=“263680″]

Двубоят беше под номер 300 във всички турнири за Еден Азар с екипа на столичани. „Челси“ взе реванш за загубения финал срещу „Арсенал“ за купата на Футболната асоциация през миналата кампания, въпреки това мениджърът на „сините“ Антонио Конте.


image0 (9K)