Час по съвременна биология

ЧЕТЕМ СТАРИТЕ ВЕСТНИЦИ 25 ГОДИНИ НАЗАД
в-к „Южна поща”, бр. 6, 1990 г.
СЪВРЕМЕННА БИОЛОГИЯ
„Дрегарката” Тинка Пенева – учителка по биология в ОУ „Тина Киркова” – кв. „Митьо Станев”, се изявява като много обещаващ астролог. Изучили основно биологията в поредния си час, учениците от VІ клас имаха възможността да чуят и няколко оракулски предвиждания от своята учителка. Например, че ако СДС спечели изборите, не ги очаква нищо добро. Най-малкото, което щяло да им се случи, е, че ще стават слугинчета по домовете на богатите и с трудно спечелените пари вместо значки на Майкъл Джексън ще трябва да си плащат учението.
Затова:
Родители, не гласувайте за СДС, ако обичате децата си!
Родители, проверете на време дали комшиите не искат срещу пет лева вашето дете да им изтупа персийския килим!
Родители, възмутен съм, че се толерират децата от VІ клас на споменатото училище – останалите няма възможност да научат какво ги очаква?
Предлагам:
ОбСДР – направление „Народна просвета”, да задължи учителката Пенева да изнесе подобни лекции и в други училища (срещу заплащане, разбира се).
Да се увеличат часовете по физическо възпитание, за да заякнат бъдещите слугинчета и тежката работа при богаташите да не ги плаши.
Иначе „благодаря” на БКП (БСП) за: евтините карти за почивка; евтините детски облекла и обувки (намират се в изобилие на модели и багри); безплатните ученически пособия и най-вече за висококвалифицираните педагози като др. Пенева, отделящи от времето на биология в името на други хуманни цели.
Пламен ПЕТРОВ


image0 (9K)