Част от предприемачите в Русия се срещнаха с Путин

Част от малките предприемачи в Русия се съюзяват

Новина от вчера: Президентът на Русия Владимир Путин се срещна с предприемачи – членове на обединение „Делова Русия“ и одобри тяхната отдавнашна мечта за обединение и постоянен диалог с правителството. По този начин наред с олигарсите от РСПП, властта официално подкрепи малкия и средния бизнес. Аутсайдери, към момента остават производителите, подкрепящи Николай Рижков.

„Родният бизнес е разсипан и сега ние разчитаме на диалог с властта“, е заявил след среща с лидера на „Делова Русия“, основателят на компания „Майски чай“, а сега и депутат от Държавната Дума, Игор Лисиненко. При създаването на „Делова Русия“, половин година назад, г-н Лисиненко нееднократно е обяснявал, че основната задача на обединението е да помага на правителството.

Петдесет и пет депутати, включени в обединението, още през март са обяснили на министъра на икономическото развитие Герман Греф, че в тяхно лице и в „Дума“, той може да намери подкрепа.
Вчера това беше обяснено на президента. Владимир Путин не се е отказал от допълнителна подкрепа и дори е споменал, че може да има напредък с тяхна помощ. Например, „Делова Русия“ може да се включи в работата на правителството по изменение на данъчното законодателство или в решение на проблемите за международно сътрудничество и подготовка на кадри.

Вдъхновени от тази идея, бизнесмените заявили,че създават свой център на икономическите разработки. Между другото, някои представители на „Делова Русия“, включително Игор Лисиненко, са приели участие в заседанията на работната група в икономическото министерство по подготовката на различни закони.

Вчера се състоя среща на „Делова Русия“ с президента и е забелязано, че сегашната „зелена светлина“ В Кремъл била дадена за РСПП от борда на директорите, в който президентът се вслушва. Сега у РСПП се е появил конкурент, въпреки че самия Игор Лисиненко се явява вице-президент на РСПП.

Вчерашната среща разстрои за дълго Николай Рижков, който иска да оттегли своите колеги – представители на стокопроизводителите, от президентския съвет. Преди две седмици, в президентската администрация, на членовете на съюза е съобщено, че хората на Рижков няма да се присъединят към процеса на включване на дребен и среден бизнес във вземането на властови решения.
ПРЕВОД: ЗАРАТА

Автор: ИРИНА Ъ-ГРАНИК

Източник: hkommersant.ru


image0 (9K)