Чаровните и талантливи „Маргаритки“ с премиерен спектакъл в Стара Загора

На 26 юни от 19 ч. и на 27 юни от 11 часа Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“ при Държавна опера-Стара Загора ще представи двата премиерни за България спектакъла на мюзикъла за деца „Отмъщението на зайчето Питър“.

Музиката и текстът са на утвърдената английска съвременна композиторка Хариет Бушман. Хореографията, режисурата и адаптирания сценарий са на Радост Младенова–Арабаджиева.

Сценограф и художник на костюмите е Теодора Джамбазова, вокален педагог Емилия Джурова. Музикалната и студийна обработка е на Александър Тумангелов, а мултимедията на Сергей Голубев, преводът от английски е на Станимира Дянкова.

Диригент на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора, който направи музиката на запис е Младен Станев.

В спектакъла участват солистите на Държавна опера – Стара Загора Игнат Желев, Пролет Пенчева, Нели Нечева, Теодор Петков, Инна Андреева и децата от ДЮСОБ „Маргаритки“ при Държавна опера – Стара Загора – Димитър Драгиев, Велин Ингилизов, Биляна Тодорова, Нора Тодорова, Ива Чертоянова, Боромир Арабаджиев и др.

В ролята на Дете и Зайо Разказвач е Деница Янакиева, актриса от Държавен куклен театър-Стара Загора, която е и консултант по актьорско майсторство в ДЮСОБ“Маргаритки“.


image0 (9K)