Чарлз объркал брачния обет, Даяна – името на младоженеца

Грандиозни гафоне съпътстват сватбите на кралските особи по света

[ad id=“225664″]

Всички кралски сватбени гафове обаче бледнеят пред сватбения ден на Джордж IV – кралят бил пиян, а принцеса Каролин едва ходела, поради тежестта на роклята си

Днешната венчавка несъмнено бе сред най-бляскавите церемонии, определяна дори за сватба на годината. Принц Хари и избранницата му актрисата Меган Маркъл не бяха пожалили усилия да превърнат своя ден в незабравим за цяла Великобритания.

Подготовката за сватба, особено ако е на кралска особа, продължава месеци, а големият ден струва баснословна сума пари. Но дори това не е гаранция, че церемонията ще премине безоблачно. Факт е, че до момента не видяхме сконфузни ситуации, но тържествата след сватбата тепърва предстоят, а неловките моменти рано или късно излизат наяве.

[ad id=“263680″]

В следващите редове ще ви представим нагледни доказателства от досегашни кралски венчавки. Ето ги и най-запомнящите се гафове:

– Оказва се, че принц Уилям за малко е щял да заспи на собствената си сватба. Причината е, че вечерта преди нея е успял да дремне едва половин час. Силното напрежение в комбинация с крещящи от вълнение поданици под прозореца не му дали покои.

„Те празнуваха цяла нощ, това съчетано с моето вълнение не ме остави да мигна“, искрен бе Уилям дни след сватбата си преди седем години.

[ad id=“236993″]

Сватбата на херцога и херцогинята на Кеймбридж е белязана и от още един гаф. Един от конете в кралския ескорт от Уестминстърското абабство до Бъкингамския дворец, подплашен от навалицата и шума, хвърля от гърба си офицера, който го язди. За щастие, няма пострадали, а еуфорията около бракосъчетанието е толкова голяма, че до края на деня инцидентът е забравен.

– И като споменахме въодушевлението около сватбата, няма как да не подчертаем, че колкото и да бе голямо, явно не успя да обхване всички, пише Woman.bg. Или поне това не се случи с една от малките шаферки, която бе снимана да притиска с ръце уши в опит да заглуши огромния страничен шум.

– Безпроблемно не минава и сватбата на принцеса Даяна и принц Чарлз. Младоженецът обърква брачния обет, а булката името на жениха си. Според медиите на острова, гафът на принцесата бие по точки, но бързо бива забравен.

Проблем възниква и при венчавката на кралица Елизабет Втора. Всичко изглежда готово, докато сутринта на големия ден тиарата на булката не се чупи. Украшението носи столетна история – изработено е за кралица Мери през далечната 1919 г., но се разпада в ръцете на фризьора на Елизабет. Налага се тиарата бързо да бъде поправена за церемонията. Бижуто е изнесено с полицейски ескорт извън двореца и върнато навреме за сватбата.

[ad id=“236999″]

Датската принцеса Наталия пък губи букета си. Налага се кралската особа да чака цели десет минути пред църквата, докато донесат нов. Вътре пък особи със синя кръв от цял свят и високопоставени политици стоят на крака, неразбиращи защо церемонията не започва.

– Всичко изброено обаче бледнее пред сватбения ден на крал Джордж IV. Истината е, че едва ли някой е предполагал, че венчавката ще мине добре, след като младоженецът и булката са братовчеди, никога допреди деня на бракосъчетанието не са се виждали и всъщност кралят се жени само защото е затънал в дългове.

Затова съвременниците му не са били учудени от факта, че по време на големия ден той е толкова пиян, че не може да стигне сам до олтара и трябва да бъде придържан. Не стига това, ами по някое време дори избухва в неудържим плач.

Всъщност булката, принцеса Каролин, също има проблеми с придвижването. Тя едва-едва ходи, но не заради алкохол, какъвто е случаят с жениха, а заради тежестта на булчинската си рокля.

– Когато немската принцеса Августа се омъжва за най-възрастния син на крал Джордж II Фридрих Лудвиг фон Хановер, тя е едва на 15, току-що е пристигнала в страната и всъщност не знае и дума английски. Ето защо едва ли някой я вини, че от притеснение започва да повръща върху бъдещата си свекърва.

[ad id=“237001″]

Дали е имало скрит гаф или просто комична ситуация по време на днешната венчавка предстои да разберем… до тогава можем само да се насладим на прекрасната атмосфера и чувство на радост, обзели Великобритания.


image0 (9K)