Чане се гръмнал с два патрона за глиган в гърдите, показа аутопсията

Обвиненият за двойното убийство в Костенец Стоян Зайков-Чане се е гръмнал с два патрона за глиган в гърдите. Издирваният бивш затворник се е самоубил с ловна двуцевка 12-и калибър с отрязана цев, пригодена за близка стрелба, с която застрелял и братовчед си Валентин. Това съобщава „Телеграф“, позовавайки се на източници от МВР, след като вчера приключи аутопсията на 43-годишния мъж.

Тъй като и двете цеви били заредени, куршумите се забили в торса му и той издъхнал буквално за минута и половина. Както ЗАРАТА съобщи, търсеният под дърво и камък в продължение на 20 дни Чане си тегли куршума в сряда късно вечерта, след като първо откри стрелба по двама граничари, които го преследвали, а после беше обграден от барети и специални части в гората край Долна баня.

Шефът на Граничната полиция в Елхово Деян Моллов и неговият колега Ивайло Михов обхождали определен периметър в Долна баня, в близост до акумулаторния завод. Малко след 20 ч., докато се придвижвали с джип, забелязали в нива да се движи мъж, който отдалеч отговарял на телосложението на Зайков. Дали газ, а мъжът се втурнал да бяга.   Моллов и Михов спрели и се затичали след него. „Спри! Полиция! Легни!“, успели да му изкрещят граничарите и да стрелят във въздуха предупредително, а секунда по-късно Чане открил стрелба на месо по тях от около 50 м.

Ченгетата незабавно подали сигнал до колегите си, които също дебнели в района. Барети и спецчасти започнали да затягат кръга около убиеца. Докато се придвижвали към укритието му обаче, Зайков си теглил куршума.


image0 (9K)