Чак сега погребаха възрастното семейство – първите жертви на COVID-19 у нас

Семейството от монтанското село Василовци, които станаха първите жертви у нас на COVID-19, беше погребано едва вчера от своите роднини, съобщава www.bulnews.bg.

Телата и на 66-годишната жена и 74-годишният ѝ съпруг стояха в софийска морга и не можеха да бъдат погребани, тъй като техните близки бяха под карантина, а някои от тях и с потвърдена проба за коронавирус.

В края на февруари възрастното семейство, както и още техни близки са били заедно на юбилей в заведение в Лом. След това съпрузите отишли при своя син в София. Именно там те се почувствали зле.

Първо в „Пирогов“ постъпи мъжа, а няколко дни след това в изключително тежко състояние беше приета и неговата съпруга. За съжаление и двамата са били с няколко съпътстващи заболявания. Дни по-късно двамата станаха първите починали от COVID-19 у нас.

„Във Василовци вече няма хора под карантина и с коронавирус“, съобщи кметът на селото Огнян Йорданов. За по-голяма сигурност е направена и дезинфекция, основно в обществените сгради, паркове и градинки. В момента там има петима души под карантина. Те са се прибрали наскоро от чужбина.


image0 (9K)