Цял живот ядем краставицата погрешно

Едва ли някои може да си представи, че след толкова години, може да е консумирал краставицата по грешен начин. Е явно почти всеки на тази земя всъщност не е наясно как се яде този зеленчук.

В социалната мрежа TikTok се появи много любопитно видео на потребителка с прякор basicallyperfect, която разкрива какъв е правилния начин да консумираме краставицата, за да тя бъде наистина свежа.

Това тя научила от сестрата на съпруга си, а оказва се, че много хора вече са послушали въпросната потребителка и сами споделят колко е правилна техниката й.

Момичето разкрива как всъщност зеленчукът трябва първо да се „издои“. Не буквално, разбира се. Много потребители обаче споделят, че нейният съвет е променил живота им.

Благодарение на това подготвяне на краставицата за консумация тя става по-свежа и не горчи по никакъв начин. Авторката на видеото отбелязва, че знае много кулинарни трикове, но никога досега не е чувала за този.

За да „издоите“ краставицата трябва да отрежете малка част от нея. След това започвате да втривате отрязаната част в останалата, докато отстрани не се получи бяла течност.

Видео ТУК:

Момичето твърди, че благодарение на тази техника краставицата става много по-вкусна, а в коментарите под видеото много от потребителите се съгласяват с нея. Някои обаче споделиха, че знаят този трик от много време и не виждат нищо ново.

jenata.blitz.bg


image0 (9K)