Цяла България е блокирана от снега, затвориха магистрали и важни пътища

„Издадохме разпореждане за пълно затваряне на цялото движение в участъка от автомагистрала „Тракия“, който е от Карнобат до Бургас“. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова.

„Затваряме за всички превозни средства автомагистрала „Хемус“, в участъка от Шумен до Варна, както и пътя Варна – Добрич“, обясни Павлова.

blokiran-pat

„Наложили сме забрана за движение на всички превозни средства в няколко области – Силистра, Шумен, Варна, Разград и Русе. Причините – освен силният снеговалеж, са и ураганният вятър, сериозните навявания и нулевата на места видимост“, обясни Павлова. Тя каза, че видимостта на някои от местата е едва 10 метра. Това може да доведе до катастрофи.

Напълно затворени за движение на всички автомобили са пътищата в Североизточна България – в областите Русе, Силистра, Добрич, Шумен и Разград.

Въведена е пълна забрана за движение на абсолютно всички ТИР-ове и тежкотоварни превозни средства за територията на цялата страна. „Имаме пълна забрана за движение в прохода „Петрохан“, там има паднали лавини“, съобщи Лиляна Павлова. Министърът в оставка уточни, че в планинските райони автомобилите трябва да бъдат оборудвани и с вериги.


image0 (9K)