Цялата Охранителна полиция в София – на терен за Великден

Засилени са мерките за сигурност по Великденските празници в София и в страната, като в столицата 118 храма ще бъдат охранявани от целия ресурс на „Охранителна полиция“ по време на мероприятията на Великден. Предприети са мерки във връзка с охраната на храмовете и местата, на които се очаква голямо струпване на хора на Великден.

[ad id=“225664″]

Екипи на полицията ще следят да няма паркиране на автомобили в близост до местата на обредите, както и за изоставени или забравени багажи.

Силите на реда няма да допускат до масовите мероприятия хора, употребили алкохол или наркотици, носещи обемисти багажи или оръжие. Недопустимо е и носенето на пиротехника.

[ad id=“263680″]

Засилено е полицейското присъствие както по главните, така и по третокласните и общински пътища и подходите, и районите на питейни и увеселителни заведения. Чрез специализирани полицейски операции се следи за водачи, употребили алкохол или неправоспособни, както и за използване на обезопасителни колани или каски.

[ad id=“236999″]

В районите на манастирите и храмовете довечера ще има засилено полицейско присъствие за предотвратяване на задръствания и увеличаване на пропускателната способност. Огнеборци също ще следят за спокойното протичане на празничните литургии.


image0 (9K)