ЦСКА се измъчи срещу „Рига“ но продължава напред в Лига Европа

ЦСКА продължава в следващия етап на турнира Лига Европа след драматична победа с дузпи над латвийския ФК Рига.

В редовното време Рига спечели с 1:0 с гол на Черномордис, който вкара малко преди почивката след неубедителна намеса на вратаря Черниаускас. При дузпите обаче ЦСКА вкара и при петте си удара, докато Рига реализира само три.

ЦСКА игра с 10 души от 74-ата минута, когато Тиаго Родригес получи втори жълт картон. В 109-ата минута Рига също остана с 10 човека на терена след червен картон на Стефан Панич.

Наставникът на „червените“ направи една промяна в сравнение с първия мач. На мястото на Енрике Рафаел като титуляр започна възстановеният от контузия Кирил Десподов, който в края на редовното време пропусна дузпа.

ЦСКА подходи към мача като в първата среща – владееше повече играта, но опасни удари не бяха осъществени.

[ad id=“225664″]

Латвийците заложиха на характерния си стил с позиционна игра и чакаха своя момент, който дойде минута преди края на полувремето. Рига получи право да изпълни корнер и след центриране Антонис Черномордис стреля слабо с глава, но вратарят Черниаускас се намеси неубедително и пусна топката в мрежата.

В 58-а минута Тиаго прати топката в мрежата на Рига с хубав удар от разстояние, но реферът отмени попадението заради фаул в нападение.

В 60-а минута Ел Маестро опита да изостри атаката на ЦСКА и направи двойна смяна, като пусна в игра Едви Джеси и Рафаел Енрике на мястото на Валентин Антов и Жоржиньо.

„Армейците“ създадоха първата си голова опасност в 73- а минута, когато Кристиан Малинов стреля с глава, но стражът на домакините отрази.

Секунди по-късно „червените“ останаха с 10 души на терена след нарушение на Тиаго в средата на терена, за което халфът получи втори жълт картон.

В 88-а минута Кирил Десподов изпревари вратаря в наказателното поле и бе повален от стража на Рига, за което реферът отсъди дузпа. Десподов застана зад топката, но ударът му бе спасен.

В добавеното време Рубен Пинто стреля от въздуха, но над напречната греда на латвийската врата.

[ad id=“263680″]

ЦСКА опита да диктува темпото в продълженията, но отново изпитваше сериозни затруднения в завършващата фаза.

Едва в 115-ата минута Едвин Джеси проби през центъра и шутира опасно, но вратарят изби, а при добавката Десподов стреля право във вратаря.

При дузпите Лемаич пропусна за Рига още при първия удар и това се оказа решаващо за победата. „Червените“ реализираха и петте си изпълнения и продължават в следващия кръг, където ще срещнат австрийския Адмира Вакер.


image0 (9K)