ЦСКА разроми черногорския Титоград в лига Европа

ЦСКА разроми черногорския Титоград с 4:0 и така почти сигурно си осигури участие в следващата фаза на квалификазиите за Лига Европа. Головете отбелязаха Евандро (40′), Тиаго (53′), Жеферсон (55′) и Кристиян Малинов (72′).

ЦСКА започна активно срещата, като след статично положение в първата минута Атанасов не успя да насочи удара си с глава в рамките на вратата на гостите. Секунди по-късно Али Соу се справи със защитата на Титоград, но ударът му бе немощен и избит от защитник в бяло.

Последва изравняване на играта, като само навременното излизане на Черниаускас предотврати гол на откъсващия се нападател на  Джалович.

Гостите имаха още един шанс за гол след грешка на Атанасов, но ударът на Павлович бе спасен от Черни.

„Червените“ отговориха с удар на Тиаго от границата на наказателното поле, но топката премина над напречната греда.

Владеенето на топката се изравни, но въпреки това в 40-ата минута ЦСКА поведе в резултата. След мощен шут от пряк свободен удар на Тиаго, Иванович не успя да улови и добавката на Евандро бе достатъчна за оставяне на двете нули в историята.

След това положение последва нова статична ситуация пред вратата на Титоград и заучено отиграване от страна на футболистите на Митов, създаде хаос в малкото наказателно поле на гостите, а Гълъбов нанесе удар, който едва не счупи десния страничен стълб на Иванович.

До началото на почивката не се стигна до нови опасни ситуации пред двете врати.

ЦСКА започна активно втората част, а в 53-ата минута новото попълнение Греъм Кери стреля и принуди Иванович да отклонява шута, но отбитата топка стигна до Тиаго и той с глава вкара за 2-0.

„Армейците“ стигнаха до класиката само минута и половина по-късно. Соу овладя първи далечен пас на Тиаго и отправи удар. Иванович отново спаси и отново чрез добавка Жеферсон оплете топката в черногорската мрежа за трети път.

Добромир Митов, изглежда искаше да намали оборотите, а смяната – Малинов вместо Кери беше красноречива.

Все пак „червените“ продължиха да търсят гола и след непремерено изчистване на черногорския вратар, именно влезлият като резерва Кристиян Малонов направи резултата разромен след виртуозен удар от близо 35 метр – 4:0 за „армейците“ в 73-ата минута.

Оборотите резонно намаляха, но топката оставаше главно в притежание  на българския тим. Последните щрихи от двубоя добави, направилият добър мач Фабрини, но шутът му мина над вратата на Титоград. Малко след тази ситуация прозвуча и последният съдийски сигнал.

Така, ако не стане чудо в Черна гора, „червените“ са почти сигурни участници във втория предварителен кръг  на Лига Европа, където ЦСКА ще срещне Осиек от Хърватия.

ЦСКА – Титоград (Черна гора) – 4:0

Евандро (40′)
Тиаго (53′)
Жеферсон (55′)
Кристиян Малинов (72′).


image0 (9K)