ЦСКА отнесе 3 гола в Швейцария

ЦСКА отстъпи при визитата си на Йънг Бойс с 0:3 в двубой от група А на Лига Европа.

На изкуствения терен на стадион „Ванкдорф“ в швейцарската столица Берн домакините стартираха по отличен начин и поведоха в резултата след колективна грешка на Юрген Майте и Валентин Антов, която позволи на Феликс Мамбимби да напредне и да открие в полза на Йънг Бойс.

Малко след това отбраната на ЦСКА продължи да действа по несигурен начин и Густаво Бусато спаси вратата си от сигурен втори гол първо след шут на Мамбимби, а след това и на Кристиан Фаснахт.

„Армейците“ опитаха на няколко пъти да организират опасни атаки, но липсваше точност в подаванията и концентрация при овладяването на топката.

Стигна се до 18-та минута, когато домакините увеличиха аванса си чрез Миралем Сюлеймани, който завърши след открадната топка в центъра на терена и асистенция на Жан Пиер Нсаме.

„Червените“ отправиха няколко точни изстрела, които не затрудниха Давид фон Балмос. Йънг Бойс стигна до класиката след 32 минути, когато за втори път в срещата се разписа Мамбимби.

Бързоногият футболист на Жерардо Сеоане засече с глава центриране на Фаснахт, а отбраната на Даниел Моралес за пореден път сбърка, след като остави Мамбимби и негов колега непокрити в наказателното поле пред Бусато.

Най-добрият шанс за гол за „армейците“ дойде малко по-късно, когато първо Али Соу уцели гредата след силен шут с десния крак.

Впоследствие Адалберто Пеняранда стреля с десния крак, но топката бе избита.

Коженото кълбо попадна у Георги Йомов, който от близка дистанция не намери целта.

След почивката нямаше нямаше интересни пложения и реултатът остана непроменен до последния съдийски сигнал.


image0 (9K)