Цифрите зад изминалия сезон на Берое в efbet лига

Последният футболен сезон успя да достави сериозна емоция за почитателите, както и някои значителни трусове за отборите, които трябваше да прекратят активност в определен момент. Един поглед към класирането на Берое през изминалия сезон ще ни покаже, че статусът му за объркване на планове и стратегии продължава да се налага в първенството като основно препятствие дори за по-сериозните клубове в страната.

Финалът на сезона изпраща заралии на 6-та позиция, като след тях се нарежда единствено отборът на Черно море. Критиците биха забелязали присъствието само на 3 точки разлика, но тук идва и доброто старо правило за победи, а както забелязваме, беройци са успели да вземат скалповете на цели 14 отбора през сезона, успели са да се отделят в престижната 6-ца на отбора и са водили битки със силните отбори в първенството.

Старозагорският отбор може да се похвали с редица качества, но ако има едно интересно качество, това е фактът, че родният стадион се превръща в крепост и гостите често изпитват сериозни затруднения под липите. В статистиката с домакински победи можем да видим как отбори като ЦСКА София си тръгват без точки.

Докато Левски успява да измъкне само една точка, за която се сражава цели 90 минути, като преди това отнесе цели 3 гола на собствен терен. Изненадите тук не са малко, но формата на отбора, както можем да забележим в статистиката на ефбет е около 50%. С това можем да бъдем категорични, че изправянето срещу зелените крие огромни рискове. Не случайно дори последните срещи ни показват, че Локомотив Пловдив и Славия, борейки се за още по-висока позиция, получават тежки удари в последните мачове от първенството. Освен подробен анализ за футболното първенство в ревюто на efbet от betenemy BG можем да открием и други интересни предложения за запалянковците.

Разбира се, софийските клубове Левски и ЦСКА успяха да нанесат тежки поражения, както и настоящият шампион, но за съжаление понякога срещата с далеч по-слабите отбори се отразява доста критично на старозагорци. Не са и малко количеството червени картони, които във важни и доста сериозни футболни срещи можеха да помогнат за значителното израстване в класацията. Изненадващо или не, отборът на Арда успя да вземе цели две победи, като едната беше значително по-лесна след червен картон.

Същото важи и за срещите с Царско село и Етър, които завършиха по същия начин още в началото на сезона. Със сигурност най-тежката загуба се регистрира в последната среща между ЦСКА София и Берое – загубата с 5 гола най-вероятно не е била особен мотиватор, но пък цялостното представяне на отбора със сигурност може да се разглежда като добро. Освен това не трябва да забравяме, че сезонът беше възможен с присъствието на Мартин Камбуров, който успя да порази противниковата мрежа цели 18 пъти, като с такъв точков актив се доближава опасно близо до Петър Жеков.

Камбуров показа добра игра в Стара Загора и очевидно намери правилната формула, с която да спечели доверието на своите колеги. Далеч на второ място можем да поставим гвинееца Ибрахима Канте, който определено трябва да вдигне своите обороти, ако иска да спечели вниманието на публиката.

В настоящият сезон Канте е успял да реализира само седем попадения. Ако трябва да дадем оценка или да се опитаме да намерим правилното място на Берое в класацията през новия сезон, с оптимизъм можем да споделим, че спокойно може да се изисква придвижването в класацията с поне още 1-2 позиции. По-важното обаче е, че сега нападението ще трябва да бъде подсилено, за да се запази същата сила.

Дори обаче да се запази настоящата роля за охлаждане на страсти и обръщане на цялата класация, феновете няма да имат нищо против. Изненадващите победи и обрати са добре запазена рецепта на отбора, следователно дори и този сценарий е достатъчно приятен. Разбира се, приятните изненади са винаги добре дошли, следователно чакаме началото на сезона през август.


image0 (9K)