Цистерна разля над 8 тона масло до надлеза на “Подуянe“. Фандъкова сезира прокуратурата!

Цистерна е разляла над 8 тона масло в София по ул. “Първа Българска армия“, ул. “Резбарска“, Сточна гара и бул. “Данаил Николаев“ до надлеза на “Подуяне“. Това съобщи в профила си във “Фейсбук“ столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„Цяла нощ екипите на дирекция “Аварийна помощ и превенция“ на общината и пожарната почистват пътните платна. Мобилизирани са хора и техника от почистващите фирми и почистването на маслото продължава“, информира още кметът на София.

По-късно Фандъкова коментира ситуацията в сутрешния блок на бТВ. „Вече е възстановено движението в района, макар и да е затруднено. Моля шофьорите да бъдат внимателни, защото пясъкът, с който се почиства маслото ще стои цял ден на места и след това булевардите ще бъдат измити“, коментира столичният кмет.

„Беше много тежка ситуацията. Над 50 човека работиха на място“, каза тя и поясни, че ще сигнализира Прокуратурата, защото е използван голям ресурс.

„Благодаря на всички, които работиха, защото успяхме да пуснем движението, което беше изцяло спряно тази нощ“, заяви Фандъкова.

Кметът на София информира, че шофьорът на цистерната в момента е в полицията.


image0 (9K)