Цистерната с газ край Бяла – на фирмата собственик на цистерните от Хитрино?

Разследващите предполагат, че в случая композицията не се е движела с превишена скорост, както беше при трагедията в Хитрино

[ad id=“263680″]

Дерайлиралата по-рано през деня цистерна на гара Бяла е собственост на същата фирма, чиито цистерни доведоха до инцидента в центъра на Хитрино, предаде бТВ, като се позова на свои източници.

Тогава, отново заради излизане от релсите, стана експлозия и причини смъртта на седем души, а 29 бяха ранени. 50 сгради от селото бяха унищожени от взривната вълна. Собственик на цистерните в Хитрино е фирмата „Булмаркет”.

[ad id=“218548″]

Според информация от НКЖИ тази сутрин маневрен състав на „Булмаркет” извършва маневра на гара Бяла, без да е получил разрешение за нея. Вследствие на това, извън релсите с първата талига излиза един от вагоните, който е бил пълен с пропан-бутан.

На място веднага са изпратени органите на МВР, Гражданска защита, авариен екип и възстановителни средства на НКЖИ.

Полицията разследва инцидента в Бяла.

Разследващите предполагат, че в случая композицията не се е движела с превишена скорост, какъвто беше случаят в Хитрино. По-вероятно е неизправност на цистерната да е причина за излизането от релсите.

Проверява се дали дефектът е в полуоските на авариралата в Бяла цистерна.

[ad id=“218001″]

В 09.25 ч., в гара Бяла, маневрен състав на Булмаркет извършва маневра, без да е получил разрешение за извършването й. Вследствие на това, извън релсите с първата талига излиза един от вагоните, пълен с пропан-бутан. Това съобщиха от пресцентъра на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Няма прекъсване на движението на влаковете в участъка. В 12.30 часа вагонът е върнат на релсите.

Няма изтичане на газ от вагона. Няма и не е имало опасност за населението. На място са органите на МВР, Гражданска защита, авариен екип и възстановителни средства на НКЖИ. Назначена е комисия за установяване на причините за инцидента.

По-рано по темата: ТУК


image0 (9K)