Роми нападнаха полицаи и ги раниха, наложило се те да стрелят

Цигани нападнаха полицаи във Велинград, които се наложило да стрелят във въздуха, за да спрат ромите.

Трима души са задържани за оказване на съпротива и нападение над полицейски служители във Велинград, съобщиха от МВР. Двама от арестуваните са братя.

Тежкият инцидент станал на една от улиците в циганската махала „Анезица“ на курортния град. Полицейски автопатрул извършвал проверки на водачи на моторни превозни средства в квартала. Униформените спрели лек автомобил „Ауди“, управляван от 27-годишния жител на квартала Михаил Ч. Заедно с него в колата пътували пътували брат му Ангел Ч. на 30 години и техен приятел от Гърмен. Още в началото на проверката полицаите усетили, че в колата мирише на алкохол. Направило им впечатление и неадекватното поведение на шофьора. Поради това решили да го тестват за алкохол с дрегер. Тримата мъже обаче изскочили от автомобила и се разбягали. Полицаите тръгнали след двама от тях и успели да ги настигнат. Точно тогава 10-15 мъже нападнали служителите на реда. Жителите на циганската махала се опитали да попречат на полицаите да задържат двамата бегълци.

Единият от полицейските служители бил ударен с дървен прът в гърба и рамото от пияния шофьор Михаил Ч. Другият полицай бил ударен по главата със стъклена бутилка от Ангел Ч. Служителят на реда получил аркада на едната вежда. Ситуацията бързо се усложнила, когато един от циганите извадил нож. Той заплашил ранените полицейски служители. За да спрат тълпата, двамата полицаи стреляли предупредително във въздуха със служебните си пистолети.

В този момент на мястото пристигнали подкрепления от полицейското управление във Велинград. Междувременно двамата цигани, които ранили полицаите, вече били избягали. След издирване те били арестувани и задържани в ареста. В Гърмен е хванат третият мъж, който пътувал в леката кола. Шофьорът й Михаил Ч. е тестван за алкохол, когато е арестуван. Дрегерът е отчел 1.57 промила концентрация на алкохол в издишания въздух.

Взета му е и кръвна проба за лабораторен анализ. Двамата пострадали полицаи са прегледани от екип на „Спешна помощ“ и са изписани за домашно лечение. По описание се издирва и нападателят с ножа.


image0 (9K)