Роми блокираха болницата в Стара Загора снощи заради масов бой в Коларово, завършил с опит за убийство

Масов бой в село Коларово завърши с опит за убийство, стрелба, удари с брадва и нож. Пред Спешното отделение в Стара Загора снощи е било ад, разказват свидетели. Поне 40 цигани са блокирали входа на болницата и хората, нуждаещи се от помощ не са могли да влязат вътре дълго време.

Снощи, в 19:05 ч., в ОДЧ на РУ – Раднево е получено съобщение за сбиване между две групи хора в старозагорското село Коларово.

Малко по-рано, между 18.30 и 19.00 часа, е възникнал конфликт, прераснал в сбиване, между трима мъже от Калояновец,  на възраст 25, 24 и 27 години и други трима  на 50 г., 37 г. и 28 г. от  Оряховица, общ. Долна Митрополия, гр. Твърдица и с. Биволаре, общ. Долна Митрополия, с настоящ адрес в с. Коларово.

Към конфликта малко по-късно се включил и Д. Д., на 57 г., от Стара Загора. Той стрелял с пистолет, при което огнестрелна рана в областта на корема е получил 25-годишен мъж от с. Калояновец. Пострадалият е транспортиран в УМБАЛ „Проф д-р Ст. Кирковоч“ Стара Загора, където е установено, че има перфорация на тънко черво. Извършена му е спешна операция и към момента е без опасност за живота. При сбиването е пострадал и 27-годишен мъж от с. Калояновец, който е получил контузия на главата и също е настанен за лечение в УМБАЛ „Проф д-р Ст. Кирковия“, Стара Загора, без опасност за живота.

При проведените процесуално-следствени действия са иззети нож и брадва, а Д. Д. е предал доброволно законно притежаван пистолет „Джерико“. В РУ – Раднево е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.116, ал.1, т.6 от НК във връзка с чл.115 от НК, вр. чл.18 ал.1 от НК (опит за убийство). Д. Д. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.


image0 (9K)