Ром сам си подпали „Мерцедеса“ след запой. Искал да докаже, че е богат

Циганин подпалил автомобила си „Мерцедес“ след нощен гуляй с приятели. Той „драснал клечката“ на колата, за да докаже, че е заможен и един „Мерцедес“ за него не струва нищо.

Пламъците се издигнали над „Мерцедеса C 220 CDI“ малко след полунощ в ромския квартал „Хумата” край Лом. Местен жител забелязал горящата кола и съобщил на тел. 112. На място бързо пристигнал противопожарен екип, който загасил пожара. Автомобилът обаче изгорял напълно. Щетите са за около 2000 лева, съобщава „Труд“.

Полицията бързо установила, че изгорелият „Мерцедес“ е собственост на мъж от Бургаско. Колата обаче „била прехвърлена“ за ползване на 30-годишния Георги Георгиев от село Замфир край Лом. Преди да бъде запален, автомобилът бил обилно полят с бензин. При разследването било установено, че Георгиев лично подпалил колата. Пред полицаите той признал, че се напил с приятели и за да им докаже, че е паралия и мъжкар, купил гориво от близка бензиностанция. Полял „Мерцедеса“ с бензин, подпалил го и легнал да спи.

Георги Георгиев е криминално проявен и осъждан, работил е известно време в Германия. Той обичал да се хвали из ромските квартали с парите и възможностите си, споделиха местни жители.


image0 (9K)