Цветята, които носят късмет

Бамбук на щастието

Всъщност растението няма нищо общо с бамука, а е от семейството на драцените. Отглежда се лесно и не е капризно. Важно е колко стръка бамбук отглеждате (или сте решили да подарите), защото бройката има различно послание. Например, 3 привличат щастието и парите, 5 са за богатство, 6 – за късмет, 7 – за здраве, 8 – за просперитет, а 10 – за чувство за пълноценен живот. Най-силен е ефектът на саксия с 21 стръка бамбук – той носи успех във всяка сфера на живота.

 

Дървото на живота

Това цвете се подарява, когато някой стартира нов бизнес или пък започва нов етап в живота си, защото се смята, че растението ще му помогне. Дървото на живота се приема за цвете на късмета, защото има малки заоблени листа, а според фън шуй такива растения внасят позитивна енергия в дома. Внимавайте единствено дали сте му осигурили достатъчно светлина и цветето ще расте здраво.

[ad id=“225664″]

Жасмин

Жасмин може да си отгледате в домашни условия, за предпочитане на открито. Цветето има силен аромат, който привлича любовта. Смята се, че уханието му има ефект на афродизиак и привлича противоположния пол, затова се подарява на необвързани с цел да намерят своята половинка.

Пахира

Познато е още като дървото на парите и всъщност е от семейството на боабабите. Ще познаете растението по преплетените стъбла, които отгоре завършват с гъста корона от зелени листа. Важно е стъблата да са поне 3 или най-добре 5, иначе цветето няма да ви донесе късмет. Пазете стъблата от вода, пулверизирайте листата.

[ad id=“236999″]

Орхидея

Орхидеите ще ви донесат късмет в личен план. Смята се, че цветята олицетворяват и привличат любовта. В миналото в някои страни са ги подарявали на млади семейства с пожелание за голямо и многодетно семейство. Някои вярват също, че орхидеята прави едно приятелство по-силно.

Роза

Мини роза в саксия ще стои кокетно в дома ви и ще привлече положителната енергия. Подаряват се с пожелание за любов, здраве и късмет. Важно е в какъв цвят е розата. Белият се подарява за пречистване на дома от негативни мисли, в прасковено – като символ на приятелство и за хармонични отношения, лилави – за семейно щастие, розови – за весела къща и романтични преживявания, червени – разбира се, за любов.


image0 (9K)