Цвети Пиронкова: Имам шансове срещу Агниешка Радванска

„Формата ми върви във възходящата линия и имам шансове срещу Агниешка Радванска“, заяви най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова, след като за пръв път в кариерата си се класира за осминафиналите на „Ролан Гарос“. Двубоят е в неделя от 17,30 часа българско време.
Водещият спортен букмейкър „Спортингбет“ предлага атрактивни залози. Агниешка Радванска да победи коефициентът е 1,20 , а Цветана Пиронкова да победи коефициентът е 3,20. Освен това водещият спортен букмейкър „Спортингбет“ предлага още 33 други опции за най-различни залози в мача.
Пловдивчанката изигра страхотен мач срещу поставената под №19 Слоун Стивънс и постигна разгромна победа с 6:2, 6:1 за едва 50 минути. Тя имаше три загуби от три мача срещу американката, но по безапелационен начин прекъсна тази серия.

Намиращата се на 102-ото място в света българка взе реванш за поражението от Стивънс преди година на същата фаза на „Ролан Гарос“. В спор за място на четвъртфиналите тя ще се изправи срещу световната номер 2 Радванска, срещу която има девет загуби в 11 мача.

„С Агниешка може би съм играла повече пъти, отколкото срещу всяка друга тенисистка в тура. Балансът е в нейна полза, но двете ми победи показват, че тя не е непреодолима“, коментира Пиронкова в ефира на „Евроспорт“.


image0 (9K)