Цветелина Бориславова се отдаде на медитация

Цветелина Бориславова, една от най-успешните и заможни българки, изуми със своя медийна изява. Мултимилионерката твърди, че е напълно отдадена „на духовното”, напук на колосалното си финансово състояние.

Основната акционерка и председателка на Надзорния съвет на Българо-американска кредитна банка притежава бизнес за почти половин милиард лева. Близки до фината и елегантна екс любима на премиера Бойко Борисов разкриват, че банкерката се обърнала към духовния свят след като претърпяла опит за атентат. През 1997 г. джипът й „Опер Фронтера” бе взривен пред офис на охранителната фирма „Аполо-Болкан” на ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Евлоги Георгиев”. Бориславова натиснала копчето за електронно отключване от разстояние и луксозният й всъдеход се взривил. Цветелина извадила огромен късмет, тъй като при взрива се отървала само със спукано тъпанче. Според разследващи, атентатът срещу Бориславова не бил само за сплашване, а опит за убийство. След като едва оцеляла като по чудо, Цветелина се запалила по източните философии и духовното.

„Вярвам, че всеки един човек идва на този свят с определена задача. И животът го води по пътя, по който той среща възможности и предизвикателства, подтикващи го да я осъществи, да я изпълни със съдържание. Така е и с мен”, споделя пред бизнес списание Бориславова и озадачи с прозренията си читателите му. Една от най-успешните бизнес дами у нас разкрива и формулата си за успех.

„Успехът за мен е вътрешна удовлетвореност и щастие от резултатите, които постигаш, и от хората, с които общуваш, от взаимодействието ти с цялата среда, включително и с природата. Приемам успеха като резултат от стореното добро, от съзидателните действия, полезни за хората и природата. Древните и съвременни майстори херметици говорят за субстанциалната реалност и я наричат цялото. В този смисъл вярвам, че всеки един от нас, бидейки част от цялото, трябва да изпълни своята задача, да извърши едно добро дело в името на това цяло”, добавя още Бориславова.

Наесен тя ще отпразнува 62-я си рожден ден, но не изглежда на повече от 40. Обикновено не слага никакъв грим по лицето си, кожата й е безупречна – опъната и свежа. Това обаче си има своята цена. Цветелина спазвала железен режим на хранене, тренирала във фитнеса поне 4 пъти седмично, а всеки ден правела йога около час. Веднъж седмично плувала и катерела планините, ходела на тенис, а зимата и на ски. Завършила и курс за водолаз и поне два пъти в годината се отправяла на екзотични ваканции, за да се гмурка в дълбините на морета и океани, пише „Уикенд“.

Първоначално Бориславова започнала да практикува йога като занимание, с което ще пребори стреса и ще балансира емоциите й. Посредством техниките на йога – физическите и дихателните упражнения, медитацията и релаксацията, тя се учела как да преминава с успех през стресови ситуации, запазвайки самообладание.

„Духовното е целта, средоточието. Материалността е средството. Тук се намира естественият баланс”, философства банкерката. Тя била под давление и на Рьорих – мистика, по който преди десетилетия се бе запалила Людмила Живкова. От години банкерката сама бере чай по планините, който сервира на гостите в кабинета си.

16 години от живота на Цветелина са преминали в чужбина. Баща й, Борислав Карагьозов, е бивш служител на Първо главно управление на Държавна сигурност, работил като материално отговорно техническо лице към български посолства.

Бориславова била едва на 3 годинки, когато семейството й заминало за САЩ. След четири години тя се върнала в България и била изпратена да живее при баба си и дядо си в плевенското село Телиш. Дядо й бил от рода на Иван Вазов и смятал, че не може внучката му да не говори добре български. Бабата се захванала да я научи. После Цветелина заминала да живее при родителите си в Индонезия. Там учила в американски колеж.

Средното си образование обаче завършила в Румъния. После започнала да учи в Букурещкия университет, специалност философия и западни езици. След първия семестър родителите й се върнали в България и тя се прехвърлила в Софийския университет.

Завършила философия, английска и испанска филология. По същото време следвала и в УНСС, специалност „Международни икономически отношения“.

 


image0 (9K)