Цвета Караянчева: Свободата трябва да бъде пазена, ценена и завещавана

„Понякога в различните периоди историята се тълкува по различен начин, но е важно историческите уроци да бъдат помнени“, каза председателят на Народното събрание

[ad id=“225664″]

Свободата е привилегия, която трябва да бъде пазена, ценена и завещавана. Това каза в празничното издание на предаването „За честта и славата на България“ на Радио „Фокус“ председателят на НС Цвета Караянчева по повод 140 години от Освобождението на България.

„На днешния ден трябва да се говори с гордост и уважение за множеството българи, загинали за свободата ни. Ако нямаш памет, нямаш бъдеще. Трябва да се учиш от миналото, за да градиш бъдещето. Трябва да помниш грешките на историята, за да може да не ги допускаш в годините напред и винаги трябва да мислиш за България, ако си истински патриот. Всеки българин, ако отдели по минута всеки ден да мисли за Родината, това са 6 милиона минути за България“, каза председателят на парламента.

Цвета Караянчева добави, че понякога в различните периоди историята се тълкува по различен начин, но е важно историческите уроци да бъдат помнени.


image0 (9K)