Цвета Караянчева зове за обединение пред кметове от Русенско

„Каква по-добра реклама за България от председателството“, подчертава парламентарният председател

[ad id=“263680″]

„Това, което България прави в момента като председател на Съвета на Европейския съюз, е изключително важно, особено когато става дума за национална кауза, политиците трябва да са обединени и да работят заедно в интерес на всички български граждани.“ Това каза днес председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред кметове и общински съветници от област Русе.

„Каква по-добра реклама за България от председателството“, подчерта Караянчева, като отбеляза, че над 1200 високопоставени представители на държавите от ЕС ще бъдат у нас по различни поводи, свързани с председателството.

[ad id=“218001″]

Председателят на Народното събрание акцентира в обръщението си и върху важността на работата в парламентарните комисии, защото там по думите й се решават важните проблеми на държавата. „Там се дават конкретни предложения и се обменят мнения по законопроектите“, каза Караянчева и посочи пример с промяната на над 50 закона, само за да се въведе електронен достъп до свидетелството за съдимост на всеки.

В този контекст тя заяви, че приоритетна задача е привличането на инвеститори, които да създадат работни места и дадат тласък напред на българската икономика.

[ad id=“218548″]

„Русе е пример за положително развитие в това отношение, защото регистрираната безработица тук е изключително ниска – близо 4 на сто в края на 2017 година“, посочи председателят на Народното събрание.

Цвета Караянчева насърчи кметовете да бъдат активни и да използват всички възможности за разработване на проекти с европейско финансиране с оглед подобряване на условията за живот в осемте общини на Русенска област, предаде БТА.

 


image0 (9K)