Цвета Караянчева: Ако някои иска да чете слова на Шипка, нека да го направи

Ако някои иска да чете слова на Шипка, нека да го направи. Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева в предаването „Панорама“ по БНТ, визирайки президента Радев.

„Няма връзка между ваксинацията и изборите. Всяко свързване на ваксинацията с изборите е несериозно. Всички налични ваксини трябва да бъдат употребени. Проблемът със забавените доставки не е само в България, проблем е на ЕС и в цял свят“ , каза тя.

„Декември месец най-важното беше с какви бусове пристигат ваксините“, припомни Караянчева хладилните микробуси на фирми за кренвирши, които разнасяха дозите по РЗИ-тата. „Видяхме и празни ваксинационни центрове“, продължи още председателят на парламента и добави, че зелените коридори са начинът максимален брой хора да бъдат имунизирани. „Очакваме регулярно постъпване на ваксини, но това не зависи от нас“, подчерта тя.

Попитана дали се чувства горда, че беше председател на 44-ото Народно събрание, Караянчева коментира, че още от първия ден са си поставили много високи цели, а БСП са влизали и излизали от парламента. „Ние никога не сме замитали своите грешки, но не съм съгласна, че духът на парламента се определя само от управляващото мнозинство. Ако имаш силна опозиция, ще имаш и много силен отговор“, заяви Караянчева.

„Реденето на листите не е лек процес. Имаме много сериозна традиция – номинации, решение на областните съвети, тъй като в НС трябва да влязат хора в различни сфери – ще има министри, ще има и познати лица, и нови лица“, отговори Караянчева попитана защо все още ГЕРБ не обявява листите си за предстоящите избори“, каза още тя.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

 


image0 (9K)