Цветан Цветанов: Сценаристите на „Апартаментгейт” начертаха и „Костинброд”

„Сценаристите на „Апартаментгейт” начертаха и „Костинброд”.“ Това каза пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, след като внесе в ЦИК документите за регистрация за предстоящите европейски избори, предаде „Фокус“.

В отговор на въпрос ще снеме ли ГЕРБ доверието си от председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, след като БСП събира подписка за отстраняването му Цветанов отговори: „Не знаем какво са внесли БСП. Не знаем дали има законово основание за искането на оставката му“.

„Нека да бъдем по-сериозни като политици. Не може политическа партия БСП, която има депутати с повдигнати обвинения за пране на пари и ги слага на водещи позиции в евролистата им, да дава морална оценка“, заяви той. „Да дадем възможност институциите да свършат работата си. Всеки е невинен до доказване на обратното“, призова Цветанов.

Според него в предизборен период много по-достойно е да покажеш, че можеш да покажеш стъпка встрани. В отговор на въпрос трябва ли Пламен Георгиев да направи тази стъпка встрани, Цветанов коментира: „Предприети са действия. Има отпуск и това е ясен знак и възможност компетентните органи да си свършат работата. Да не остава никакво съмнение в обществото, че някой иска да манипулира“.

„Задавате ми въпрос за Пламен Георгиев – защо не ми задавате въпрос за Лозан Панов? Защо са тези двойни стандарти?“, попита той.

„Когато някой иска да участва в предизборна кампания по този начин, това не е политика“, подчерта Цветанов. „С конфронтация и компромати никой не е успял- нито в личния живот, нито в политически план“, обяви той.

„Всички тези сценаристи, които в момента чертаят планове, са същите тези, които чертаеха и „Костинброд“, заяви Цветанов.

„Убеден съм, че ще се представим в предизборната кампания по най-добрия начин. Нашата листа от 17 човека е най-компетентната и знаещата. Придобили са най-много европейски опит“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ. „Европа ни чува, успя да ни чуе по време на Председателството с министър-председател Бойко Борисов за приоритетите, които заложихме и за Западните Балкани. Имаме видими резултати- Северна Македония“, каза още той.

„Всяка предизборна кампания има компроматни сценаристи. Убеден съм, че старанието да се поддържа тази тема, работи само срещу тях“, подчерта Цветанов в отговор на въпрос оставките в ГЕРБ ще повлияят ли на резултатите на партията на изборите.

„За нас е важно да покажем какви са нашите евродепутати, които ще бъдат изпратени в ЕП и ще ни представляват в европейските институции“, обяви той.
„Трябва да обединим усилията си, за да може гласът на България да бъде чут максимално силно“, заяви Цветанов.

„Убеден съм, че с реалните резултати, които сме постигнали в средата за живеене на всички населени места, ще имаме необходимата подкрепа, за най-много евродепутати, които да подкрепят ЕНП“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

В отговор на въпрос как ще коментира това, че последната атака в скандала с апартаментите дойде от коалиционния му партньор Валери Симеонов срещу министър Николина Ангелкова, Цветанов каза: „Не бих искал да коментирам тази тема, днес е хубав и слънчев ден. Имаме регистрация, да отдадем заслуженото на младите хора“.

„Да се регистрираме първи е традиция и стандарт. Благодаря на младежите, които бяха тук денонощно. Това е тяхна инициатива още от 2007 година“, припомни той.

„Надяваме се, че с подкрепата на СДС, обединявайки усилията си, да покажем, че Манфред Вебер ще бъде бъдещият председател на ЕК“, коментира Цветан Цветанов.

„Необходимите подписи за регистрация са 2500. Само за ден и половина ние събрахме 47 200. Това, което имаме по закон, е да внесем 9999 подписа и ние сме го изпълнили“, каза още той.

Вчера бяхме подкрепени от ПП „Обединени земеделци“. Има още две организации, които завяват подкрепата за ПП ГЕРБ, каза още Цветанов.

„Това са организации, които са истинската автентична десница“, заяви той. „Водим разговори. Ще се подпишат споразумения с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов“, съобщи Цветанов.

„Това, което направи СДС, е правилният подход. Трябва да бъдем консолидирани и обединени по повод призива на Жозеф Дол за членките на ЕНП. Семейството трябва да бъде подкрепено“, посочи той.

„Призивът ми към всички демократично мислещи български граждани – нека гласът ви бъде чут и Европа да бъде обединена“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.


image0 (9K)