Цветан Цветанов се срещна с президента на мозъчен тръст

За страните от региона на Западните Балкани още веднъж стана ясно, че не съществува алтернатива на интеграцията в ЕС, бе подчертано по време на разговорите

[ad id=“225664″]

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе среща с президента на мозъчния тръст „ГЛОБСЕК“ Робърт Вас. Двамата разговаряха по време на глобалния форум „ГЛОБСЕК“ в словашката столица Братислава, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В рамките на работната среща Цветан Цветанов благодари на Робърт Вас за това, че темата Западни Балкани е добре застъпена в програмата на форума. Председателят на ПГ на ГЕРБ отбеляза, че в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС това е важно за получаването на обратна връзка от академичните среди.

[ad id=“263680″]

На свой ред президентът на „ГЛОБСЕК“ подчерта, че Западните Балкани са важни като регион за сигурността на цяла Европа.

„По време на панела, посветен на ситуацията и бъдещето на страните от региона, още веднъж стана ясно, че за тях не съществува алтернатива на интеграцията в ЕС. Самият министър на отбраната на Черна Гора Н.Пр. Предраг Бошкович също бе категоричен, че за Западните Балкани европейското бъдеще е безалтернативно“, посочи Вас.

[ad id=“236993″]

Той сподели, че се надява Цветан Цветанов да продължи да участва в такива форуми и през следващите години.


image0 (9K)