Цветан Цветанов за протестите: Гражданите да изберат – хаос или стабилност

Опити за провокация, политически действия за дестабилизация на страната и стрес за прибиращите се у дома деца – това видя председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов във вчерашните мащабни протести срещу високите цени на горивата и лошите условия за живот в България, съобщи бТВ.

„На днешният коалиционен съвет имахме възможността да говорим за всичко случващо се в държавата и за доста от тенденциозните подходи, които някои реализират, за да дестабилизират страната”, коментира пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията.

Той твърди, че вчера е имало опити за провокация и сблъсъци между прибиращите се граждани и протестиращите: „Имаше много семейства, които се прибират с децата си и бяха блокирани в продължение на няколко часа”, увери Цветанов.

„С информираността на българските граждани и това, което правим като политики, всеки може да избере – дали да имаме политическа криза и хаос, или да имаме стабилност”, анализира положението вторият в ГЕРБ.

По този повод независимият общински съветник в София Венцислав Мицов направи следния коментар във Фейсбук:

„Цветанов: “Гражданите да изберат – хаос или стабилност”…

Да дефинираме:
Хаос – това е, когато ви е кофти, но на власт не са ГЕРБ.
Стабилност – това е, когато ви е кофти, но на власт са ГЕРБ.
И в двата случая ви е кофти, но само вие можете да изберете по кой начин да ви е кофти…“


image0 (9K)