Цветанов съобщи: ГЕРБ отива на консултации при президента Плевнелиев в четвъртък

Заместник- председателят на ГЕРБ, Цветан Цветанов съобщи, че ГЕРБ отива на консултации с президента Росен Плевнелиев в четвъртък .

Ще има политически консултации с всички парламентарно представени групи, за да може да се търсят решения, които да бъдат полезни за държавата, посочи Цветанов, пише offnews.bg.

След оставка на премиера по закон президентът трябва да връчи мандата на най-голямата партия в парламента, а ако тя го върне, на втората и по избор на още една парламентарно представена партия.

Цветанов подчерта, че ГЕРБ ще върне мандата и допълни, че според него други парламентарни групи не биха могли да формират кабинет в 43-ия парламент освен от ГЕРБ, като най-голямата парламентарна група, и „БСП лява България“.

Цветан Цветанов каза още, че бюджетът за следващата година трябва да бъде разгледан в парламента и да се търси начин да бъде приет. Разглеждането на бюджета се очаква да се случи в петък, а дотогава ще бъде разгледан от всички парламентарни комисии.

Цветанов каза още, че парламентарната група на ГЕРБ застава зад Цецка Цачева и тя получава подкрепата им за това да остане председател на Народното събрание.


image0 (9K)