Цветанов: Севделина Арнаудова коли и беси в ГЕРБ

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов хвърли бомба в ефира, като обяви, че има остър раздор в парламентарната група на управляващата партия и че цялата политика в нея се диктувала не от премиера Бойко Борисов или от шефката й Даниела Дариткова, а от… пиарката на министър-председателя Севделина Арнаудова. В интервю Цветанов разкри, че в кулоарите на Народното събрание преди излизането на депутатите в годишната им ваканция имало много сериозно напрежение. Бившият МВР шеф се опитва да цепи ПГ на ГЕРБ, а с думите си вчера той потвърди, че има „свои“ хора в нея, които го информират за случващото се.

„Около Борисов пиарите са водещ фактор за политиките. Няма да скрия, че има напрежение между Севделина Арнаудова и парламентарната група. Не политиците, не депутатите, не шефът на ПГ и зам.-председателите определят поведението и политиките на ГЕРБ, а това правят телефонните разговори на пиарите. Това са хора, които нямат необходимия капацитет и опит, а гледат само да запазят позициите си, като казват само добрите новини на Борисов“, твърди Цветанов.

Иначе самопровъзгласилият се за евроатлантик №1 разкри, че е готов с част от структурите за новата си партия, с която щял да има парламентарно представителство след изборите. Прави впечатление, че той се опитва да играе на антируската струна и в интервюто си, дадено в понеделник, няколко пъти намеква, че правителството прави поредица от грешки във връзка с енергийните проекти, като подчерта, че санкциите, наложени от САЩ, били абсолютно правилни и навременни.

Реториката му пък все повече заприличва на Иван-Костовата от гледна точка на концепциите, като наблюдателни гербери са на мнение, че Цветанов ще се опита да привлече и тъмносини избиратели в новия си политически проект. „Не на калинките, „да“ на експертизата“, пък било мотото, с което тръгва да гради партия.

 


image0 (9K)