Цветанов: Радев не е опонент на ГЕРБ, той показа, че е президент на БСП

„Президентът явно го е страх да дойде в парламента. За 2 години управление не е направил нито едно обръщение към депутатите“, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ

„Не водя битки с никого. Румен Радев не е опонент на ГЕРБ. БСП трябва да се притесняват от него. Той явно е решил да прави политически проект и много бързо ще забрави хората, които го издигнаха. Към този момент действията на Корнелия Нинова и Румен Радев са координирани. Той ясно показа, че не е президент на всички българи, а е президент на БСП“. Това каза в предаването „Лице в лице“ по бТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

„Президентът явно го е страх да дойде в парламента. За 2 години управление не е направил нито едно обръщение към депутатите. Всички други президенти са правили поне по две такива обръщения годишно. Премиерът Бойко Борисов винаги е изпълнявал своите задължения към парламента. Той показва ясно своето уважение към Народното събрание. Относно навлизането в обратното движение, явно на семейство Радеви е позволено всичко. Тук говоря за спазването на Закона за движение по пътищата. Те могат да блъскат триколки на инвалиди, могат да навлизат в обратното движение. И вчера видяхме морала на президентската двойка, и как се разправят с един обикновен пътен полицай. Пак ще повторя, че Румен Радев не е опонент. Той трябва да разбере, че е част от институциите в държавата и трябва да участва във взимането на важни държавни решения, а не само да търси противоречието, скандалите и нападките“, коментира Цветанов отношенията с президента Радев.

„Не трябва да влизаме в популизма на Корнелия Нинова. Мисля, че тя говори несериозни неща. И аз сега, като пътувах натук, имаше 3-4 патрула на улицата. Това означава ли, че ме следят? Тезите на Нинова за баба Дора са несериозни. Няма смисъл да ги коментираме“, каза още той.

„Има надежда до края на мандата на тази Европейска комисия страната ни да се присъедини към Шенгенското пространство по въздух“, разкри Цветан Цветанов за финал.

„Вчера и днес гласувахме с Обединени патриоти всички закони, които са част от управленската ни програма. Не искам да коментирам пред медиите отношенията ни с коалиционните ни партньори. Не мисля, че е редно. Мога да ви уверя, че с ОП и други депутати приемаме законодателство, което е в полза на гражданите и изпълняваме управленската си програма“, обясни Цветанов.

„Европейската комисия отпусна 160 млн. евро за охраната на границите ни. Днес приехме споразумението по Механизма за бежанците в Турция. Това е един вид отчетност на парите, които получаваме от Европейския съюз. Странно, но от БСП гласуваха против. ОП също гласуваха против, но не мога да кажа мотивите им. По всеки един закон, който не е част от управленската ни програма и коалиционното ни споразумение, може да имаме различия и да не гласуваме заедно. Това показва, че партиите ни са различни и всеки има право на свой избор и мнение“, коментира Цветанов отношенията с Обединени патриоти.

„Нямам никакви притеснения относно проверките на прокуратурата. По-коректно е според мен, да изчакаме проверките да приключат и тогава да коментираме. Чест прави на българските институции, че проверяват всички. Няма политически чадър над никой. Законът е един за всички. Днес Владислав Горанов обясни за апартамента си. Той е от кръстника му и няма нищо общо с братя Домусчиеви. Не се притеснявам, че се извършва проверка, не се притеснявам, че се проверяват политици. Това показва, че никой не е защитен, независимо на какъв пост е. Аз също съм минал по този път“, заяви Цветан Цветанов по повод проверките на прокуратурата за апартамента на финансовия министър.


image0 (9K)