Цветанов призна – реагирал „остро“ в коментарите си за Китай и Русия като заплаха за сигурността

„БСП трябва да бъдат спокойни за отношенията Борисов-Цветанов-ГЕРБ. Ние защитаваме националния интерес на всяка цена“, посочи още председателят на ПГ на ГЕРБ

[ad id=“225664″]

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни последните си коментари за Китай и Русия като „преувеличени“.

В интервю за бТВ той посочи, че може би е реагирал прекалено остро, заради напрежението около двете страни в последните години.

Преди седмица Цветанов обяви в Народното събрание, че Русия и Китай са заплаха за мира и сигурността по света. Това предизвика острата реакция на БСП, а лидерът Корнелия Нинова попита дали Борисов ще се разграничи от своя заместник.

„Тръмп води война с Китай, а санкциите срещу Русия не стихват. Ние искаме да запазим нашите национални интереси и мога да дам за пример АЕЦ „Белене“, където основен претендент за инвестиция е именно от Китай. Имаме забрана за държавна гаранция и страната ни да изкупува енергия на по-висока цена. България, ГЕРБ и Борисов ще защитим интересите ни. Ние искаме да имаме диалог с целия свят. Борисов показа, че можем да сме център на събитията“, обясни още Цветанов.

[ad id=“263680″]

„Сутринта обсъдихме с Борисов вътрешнополитическия план, консултирахме се и малко след това той проведе важна среща със сръбския министър-председател. Това е само част от политиката, която прави ГЕРБ.

БСП трябва да бъдат спокойни за отношенията Борисов-Цветанов-ГЕРБ. Ние защитаваме националния интерес на всяка цена“, посочи още председателят на ПГ на ГЕРБ по повод изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, която преди дни написа на страницата си във „Фейсбук“, че има зейнала дупка между премиера и Цветанов.

Той обясни действията на БСП като „кризисен пиар“.

„Те не са партията, която бяха. Имат негодувания в групата, Бойчев ги напуска, за да прави бизнес. Следователно средата в България е добра за развитие и Нинова няма право да коментира негативно това. Аз нямам индивидуални срещи със Спас Панчев, но когато няма коректност, всеки търси политическия път и защитава интересите на партията си“, допълни Цветанов.

[ad id=“237001″]

„В момента в цяла Европа има напрежение в правителствата. Имаме различия с Патриотите, но ние сме коалиционни партньори и ще се разберем. Имахме разминавания по темата с цигарите, но аз мога да кажа, че това вече е изчистено. В момента в Австрия акцизът е 70%, което е напълно нереалистично. Няма да го увеличим с повече от 50-60%. Приходите на бюджета ще бъдат увеличени и го правим именно за това“, допълни Цветанов.

[ad id=“218548″]

Водещата побърза да го поправи, че в Европа акциза на цигарите е 31% , но Цветанов я поправи, че не се говори за цяла Европа, а за страните от западната й част.


image0 (9K)