Цветанов: Премиерът показва изключително държавническо поведение

„Нормално ли е Румен Радев да обижда българските народни представители, че са беквокалисти“, заяви  председателят на ПГ на ГЕРБ

[ad id=“225664″]

„Президентът изглежда притеснен и може би търси умишлена конфронтация.“ Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

Относно „диалога“ между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев, Цветанов заяви, че министър-председателят е показал изключително голямо държавническо поведение.

„Президентът изглежда притеснен и може би търси умишлена конфронтация. Притеснява се от всичко, което не може да реализира в обещанията и ангажиментите, които може би е поел преди да бъде номиниран за президент. Много въпроси могат да бъдат зададени. Защо той не говори за Елена Йончева, която беше негов съветник и се оказа в контакт с един от близките хора на Цветан Василев“, попита Цветанов.

[ad id=“236993″]

„Премиерът многократно е заявявал, че няма общо между него и Пеевски. Бизнес между Борисов и Пеевски е абсолютно несъстоятелна тема. Това може да се докаже много бързо, когато се изложат фактите. Когато президентът няма алтернативни решения или нещо, което може да допринесе за политически облик на страната ни – минаваш към личните нападки. Това е защитната теза на хора, които нямат аргументи. Оприличавам това в политиката като завист. Нормално ли е президентът да обижда българските народни представители, че са беквокалисти“, заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Във връзка със скандала в НЗОК и заплахите, за които говори проф. Камен Плочев, Цветанов заяви, че няма ясното откъде са дошли въпросните заплахи. „Тези, които говорят за заплахи не казват откъде са дошли. Не мисля, че самият подход на Плочев е адекватен“, коментира той.

По думите му един финансов въпрос се превърна в политически. Цветанов поясни, че някои от опозицията са започнали

[ad id=“236999″]

„Проф. Плочев е предложение на предишния министър на здравеопазването Николай Петров“, каза още Цветанов и уточни, че затова се е ползвал с подкрепата на ГЕРБ. По думите му проф. Плочев е голям професионалист, доколкото е чувал в здравните среди, но НЗОК е сериозен административен капацитет. Цветан Цветанов каза още, че по темата днес ще бъде изслушан министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. „Няма опасност българските граждани да не могат да се лекуват в чужбина“, каза още Цветанов.


image0 (9K)