Цветанов: Президентът опитва да уронва престижа на парламента! 

„Не чухме от Радев нищо, което да е свързано с неговата полезност през последната една година“, атакува зам.-председателят на ГЕРБ

[ad id=“263680″]

Беше задължение на председателя на българския парламент да се противопостави на опитите на президента да уронва престижа на българския парламент!

Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов от името на парламентарната група. Той взе думата в отговор на декларация, която прочете социалистът Валери Жаблянов. Жаблянов остро възрази срещу оценката на парламентарния шеф Цвета Караянчева на думите на президента Румен Радев.

[ad id=“218548″]

„България е парламентарна република. Смятаме, че подобен подход със системното унижаване на парламента не прави чест на човека, който трябва да бъде обединител на нацията! Във вчерашните изказвания не чухме нищо, което да е свързано с неговата полезност през последната една година. Чухме това, с което той всъщност допринася за разделение на нацията и за противопоставяне на институциите“, атакува държавния глава зам.-председателят на ГЕРБ.

[ad id=“218001″]

Цветанов защити отсъствието на премиера Бойко Борисов от пленарната зала в момента на гласуване на вота с това, че той изпълнявал международните си ангажименти по председателството. „Нека отдадем заслуженото на премиера, неговото лидертво, което има в момента в ЕС и уважението и респекта, което имат европейските лидери към България, благодарение на общите заслуги на всички тези политици, които мислят за доброто представяне на България през тези шест месеца“, продължи Цветанов. И се обърна към социалистите: „Вие сте тези, които темата председателство вие далечна, вие сте тези, които говорите за референдум и които през тези години, когато сме имали възможност да взимаме решения по тема, подкрепена от три милиона български граждани сте били против, а днес говорите за референдум!“ Зам.-шефът на ГЕРБ имаше предвид референдумът за избирателна система.


image0 (9K)