Цветанов пак заръфа президента – търсел да се „позиционира политически“

Министри, вицепремиери и лидери на двете партии, които формират мнозинството, се събраха извънредно на коалиционен съвет в парламента, след което излязоха заедно пред медиите да отвърнат на нападките на БСП и на президента.

[ad id=“225664″]

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, военният министър Красимир Каракачанов, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на регионалното развитие Николай Нанков, лидерът на ПГ на ОП Волен Сидеров и шефката на социалната комисия Светлана Ангелова застанаха заедно, за да защитят позициите на властта.

„Смятахме, че всички институции ще замълчат, за голямо съжаление един такъв трагичен инцидент може винаги да предизвика политическо противопоставяне“, разкритикува Цветанов, цитиран от Канал 3.

„За всички вече е ясно, че президентът Радев ще използва всяка възможност да се позиционира политически. Позицията му го отдалечава от конституционните му правомощия да бъде обединител на нацията. Ние не знаем какво ще прави президентът Радев след 4 години, когато му изтече мандатът. Но ние знаем, че тогава ще продължим да носим отговорност“, заяви Цветанов.

[ad id=“263680″]

Той нарече Радев „уважаеми президент на БСП“. И го попита задочно кой би носил отговорност, ако след 10 години падне панелен блок – риск, който от ГЕРБ в момента предотвратяват.

По-рано днес президентът упрекна управляващите за това, че са върнали модернизацията на армията в изходно положение, а парите са похарчили за саниране. „Лобизмът убива. Крайно време да се потърси отговорност от онези политици, които преследват користни политически интереси и със своите решения излагат на риск живота на българските военнослужещи”, категоричен беше държавният глава.

[ad id=“237001″]

Президентът бе упрекнат от управляващите, че противопоставя отделни сектори един на друг. Крайно некоректно, деструктивно е това поведение, отбеляза регионалният министър Николай Нанков по повод коментара, че парите за модернизацията на армията отишли за саниране.

„Все повече се набива на очи изводът, че президентът контактува с хора, които хал хабер си нямат от държавно управление“, каза той. Според него това е поредната спекулация по темата саниране, която е демонизирана и сатанизирана.

[ad id=“218548″]

На президента дрехата му, ушита от работодателя, очевидно му се струва тясна, продължи с критиките срещу Радев финансовият министър Владислав Горанов. И напомни, че само изпълнителната власт може да предлага бюджет. „Никой не може да уволни това правителство с интервю. То може да бъде уволнено, ако е неуспешно по начина, по който е избрано“, отсече Горанов.

[ad id=“225664″]

„Досега съм казвал доброжелателни думи за президента – като за един начинаещ политик, бих го консултирал. Но в случая се използва трагичен случай за правене на евтина политика. Г-н Радев да заповяда в моето неделно училище, за да го науча как да се държи като истински държавник“, включи се в атаката и лидерът на ПГ на ОП Волен Сидеров.

От своя страна военният министър Красимир Каракачанов съобщи, че падналият хеликоптер в Крумово е най-новият от старата техника, получен е през октомври 1999 г. „Когато се случи трагедия като тази в Крумово, трябва да помислим какво трябва да се случи оттук нататък“, каза Каракачанов.

[ad id=“236993″]

Според него много е лесно да се връщаме назад, тъй като всеки може да посочи виновници от 1990 г. насам. Министърът на отбраната обърна внимание, че реалната модернизация на армията е започнала в предишното правителство, а преди дни парламентът е гласувал двата проекта за модернизация на армията.

[ad id=“236999″]

Вървим в правилната посока, пък оптимистично се изказа Светлана Ангелова по проблемите на хората с уврежданията.


image0 (9K)