Цветанов към Кутев: От вас лъхат черногледство и омраза

„Трябва да се търси консенсус по такъв сериозен дебат, какъвто е Законът за хора с увреждания, независимо от политическите противоречия. Искам да благодаря за положените усилия на социалното министерство и на работните групи по въпросния законопроект“.

Това заяви Цветан Цветанов във връзка с днешните обсъждания на Закона за хора с увреждания.

„В тази насока правителството също положи немалко усилия и пое ангажимента до средата на декември нещата да бъдат финансово обезпечени. В нашия план за действия има съответните стъпки, които са разписани. Тук говорим за тези 150 милиона лева от правенето на тази политика, когато има и необходимото осигурено финансиране“, каза Цветанов.

„Нека политиката за хората с увреждания да не се прави от една политическа сила, а от 44-тото Народно събрание. Молбата ми към БСП е да престанат да внасят омраза и напрежение. Така че, господин Кутев, спрете с тази омраза и черногледство, които постоянно лъхат от вас. Бъдете малко по-позитивен. Може би имате някакви лични проблеми, но всеки има. Мисля си, че някой път е хубаво господин Кутев да не се изказва от тази трибуна, за да вървят нещата нормално“, завърши изявлението си от трибуната Цветан Цветанов.

Източник: http://www.faktor.bg


image0 (9K)