Цветанов: Кабинетът е стабилен. Опозицията пробва да клати властта

„Смятам, че държавата върви към по-добро. Резултатите го показват. Има икономически растеж, има увеличение на заплати и пенсии. От опозицията сега се сетиха да се запознават с електората си, вместо да работят. И с БСП, и без БСП в парламента ние работим. Съдбата е на самите нас. Всеки трябва да прави своя избор. Догодина има местни избори и се надявам всички общини да направят правилния избор.“ Това каза в ефира на БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

[ad id=“225664″]

„Държавата прави много, но все още не достигат ресурси, за да може да се свърши всичко. Всяко едно усилие в политиката е, за да се реши даден проблем. Опозицията пробва по всякакъв начин да клати властта. Правителството е стабилно. Ние сме се обединили около нашата програма. Смятам, че държавата върви към по-добро. Резултатите го показват. Има икономически растеж, има увеличение на заплати и пенсии. От опозицията сега се сетиха да се запознават с електората си, вместо да работят. И с БСП, и без БСП в парламента ние работим за хората. И днес приехме изключително важен закон, който ще спре реекспорта на лекарствата. Всички виждат какво се случва. Едни се опитват да градят, а други само да рушат. Не казвам, че опозицията ни пречи. Проблемът на опозицията е, че просто не могат да бъдат алтернатива на сегашното управление“, категоричен беше Цветанов.

[ad id=“263680″]

„Не съм запознат с обръщанието на президента Румен Радев. Ние не търсим конфронтация с него. Нашата цел е България да запази европейската и евроатлантическата си ориентация. Ние винаги сме деклрарили, че изповядваме европейските ценности. Не така стоят нещата при държавния глава. Той иска България да бъде ориентирана на Изток. Антиевропейската риторика е несериозна. Ние говорим за интегритет. Темата за Виктор Орбан не трябва не трябва да се използва за вътрешнополитическо говорене, както се опитват да правят Корнелия Нинова и БСП“, обяви зам.-председателят на ГЕРБ.

„Тежестта на поста, който заех през седмицата, е много голяма.ова е признание за България. Бях избран единодушно. От години работя с Европол. България вече се приема за надежден партньор. Сърцето ми винаги ще остане в МВР, нищо, че вече не съм в системата. Винаги съм разбирал проблемите на хората там и съм се стремял да ги решавам“, коментира Цветанов избора си за постоянен представител в Управителния съвет на Европол на Съвместната група за парламентарен контрол на агенцията (СГПК).

[ad id=“236993″]

В края на гостуването си Цветанов влезе в спор с представителя на БСП Георги Свиленски, който обяви, че ГЕРБ са в нова коалиция с ДПС.

„Колегата от БСП не спря да говори лъжи. Забавлявах се по време на цялото му изказване. Той трябва да разбере, че това е националната телевизия, а не тяхната партийна. Няма нищо вярно в неговите думи. И днес призовах в парламента призовах за спиране на конфронтацията, обадих се на Корнеия Нинова и заявих, че трябва да работим“, подчерта Цветанов.

„От БСП сега се сетиха, че трябва да се запознаят с електората си и решиха, че няма да влизат в НС. Искам да поканя колегата да обиколи с мен страната. Да види каква е оценката на хората и как се случват нещата. Аз обикалям и се запознавам с проблемите на хората от 11 години. Оценката хората ще я дадат на евроизборите и на местните избори. БСП никога не са били в реалната действителност“, каза още той.


image0 (9K)