Цветанов за убития Христов: Достоен човек! Ако това е удар от Наглите, не е добре за държавата

Вътрешната комисия ще изслушва Валентин Радев в четвъртък

[ad id=“263680″]

„Петър Христов беше един достоен човек“, заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседанието на КСНС.

 

Той уточни, че го познава, откакто е в политиката, като вътрешен министър и вицепремиер и гарантира, че Христов не е бил свързан с някакви престъплени и имало притеснения за естеството на бизнеса му. Застреляният бизнесмен е бил симпатизант на ГЕБ през 2007 г. и е правил тогава дарение, каза още зам.-шефът на партията.

 

„Ако мотивът за това престъпление е ответната реакция от групата Наглите, това не е добър знак за държавата, за обществото“, категоричен беше той. „Към момента е некоректно да се извежда една определена версия“, все пак каза той.

 

По думите на Цветанов бизнесменът, който беше убит вчера показно, никога не е искал охрана и не се е притеснявал за живота си.

 

Единственото му притеснение бе било, когато е излязла информация за него като човек, който, под една или друга форма, е подпомогнал разследването за Наглите, разкри Цветанов. „С неговата гражданска позиция подпомогна разкриването на тежко криминално престъпление. Неговото притеснение бе всичко, което се разкри около него в случая „Наглите“. Надявам се службите да си свършат работата и да разкрият убиеца“, допълни той.

 

Цветанов каза още, че Петър Христов е помагал за развитието на Великотърновския регион и е бил човекът, който се е притекъл на помощ за лечението на Мануела Горсова. Помагал и за изграждането на Синята стая за разпит на деца, жертви на насилие във Велико Търново, както и за изграждането на детски площадки.

[ad id=“218001″]

„Никога не търсеше публичност за това, което правеше“, коментира Цветанов, който, според медийни публикации, е близък с Христов. Цветанов отрече Христов да е имал и политически амбиции.

 

„Това, което той е правил като гражданин, а запознанството ни датира от момента, когато се занимавам с политика, и към момента, в който съм бил вицепремиер и министър на вътрешните работи, не е имало проблем с неговия бизнес“, каза още Цветанов.

[ad id=“236480″]

Като шеф на вътрешната комисия Цветанов свиква вътрешната комисия в четвъртък, когато ще бъде изслушан вътрешният министър Валентин Радев във връзка с убийствата от последните дни и в рамките на блицконтрола депутатите ще могат да питат по разследването и на случая в Нови Искър.

 

Относно разследването на стрела на семейството в Нови Искър и самоубийството на килъра Росен Ангелов Цветанов не разкри дали и какви забележки има, но уточни, че всичко , което мисли по въпроса, го е споделил с премиера Бойко Борисов.

kanal3.bg

 

 

 


image0 (9K)