Цветанов захапа Десислава и Румен Радеви: Движат се само в насрещното движение!

„Трябва да говорим по-аргументирано, а не да влизаме в исторически факти от президентските избори“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ

„Откакто приключиха президентските избори, президентската двойка се движи само в насрещното движение.“ Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на дебатите по президентското вето на Закона за корпоративното подоходно облагане, предаде агенция „Фокус“.

„Трябва да говорим по-аргументирано, а не да влизаме в исторически факти от президентските избори“, посочи той. „Откакто приключиха президентските избори, президентската двойка се движи само в насрещното движение“, коментира Цветан Цветанов.

В отговор депутатът от БСП Таско Ерменков припомни, че повече хора са гласували за президента Румен Радев, отколкото за ГЕРБ.

Повод за размяната на искри между опозиция и управляващи бе клип в социалните мрежи, който предизвика съмнение за нов скандал с участието на съпругата на президента Десислава Радева. Авторът на видеото Богдан Асенов твърди, че именно тя е пътувала в автомобил на НСО, който се е движил в насрещното.

„Цялото управляващо мнозинство се движи в насрещното движение и то срещу своите граждани“, заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов.

„Управляващите се опитват да „бутнат“ дискусията, да се размие основният проблем, който се опитваме да решим с ветото върху Закона за корпоративното подоходно облагане“, посочи той. Според него предвижданите промени в Закона за корпоративното подоходно облагане са необмислени и ненавременни.

„За това говори реакцията на българските граждани, които мигновено излязоха на улицата и адекватната реакция на президентската институция, която съвсем мотивирано ви върна като първокласници“, каза още Иван Иванов.


image0 (9K)