Цветанов заминава за Вашингтон. Ще участва във форум по сигурността

 Домакин на парламентарната конференция ще бъде конгресмен Робърт Питинджър, председател на Работната група по тероризъм и неконвенционална война на Конгреса на САЩ

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание (НС) Цветан Цветанов и членове на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и Комисията за контрол над службите за сигурност ще участват в 12-ия Парламентарен форум по разузнаване и сигурност във Вашингтон (САЩ). Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Форумът ще се проведе на 6 декември 2018 г. (четвъртък), като негов домакин ще бъде конгресмен Робърт Питинджър, който е и председател на Работната група по тероризъм и неконвенционална война на Конгреса на САЩ.

Конференцията по сигурност във Вашингтон ще се проведе в 6 панела, посветени на: усилията на правителствата за борба с финансирането на тероризъм; киберсигурността; усилията на частния сектор за борба с финансирането на тероризма; рисковете на чуждите инвестиции; поверителността и споделянето на информацията; рисковете на криптовалутите.

На форума ще присъстват над 340 делегати от повече от 80 страни, сред които държавни и правителствени ръководители, сенатори, конгресмени, експерти в сферата на сигурността, както и представители на неправителствения сектор.


image0 (9K)