Цветанов: ГЕРБ ще предложи кандидатите за министри

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред медиите евентуалните промени в правителството. Цветанов бе на събор във велинградското село Грашево. Традицията на общоселско събиране в местността „Поляните“ е от 1997 г.

[ad id=“225664″]

„Кандидатите за министерските позиции ще бъдат предложени от ГЕРБ. Дали ще бъдат приети оставките на министрите е въпрос на разговори. Силата на ГЕРБ е че в такива моменти може да поема политическа отговорност. Това заявих днес пред журналисти в с. Грашево“, написа по-късно във Фейсбук Цветанов.

Ето отчета му пред гражданите в социалната мрежа:

„Посочих, че миналата седмица имахме доста конструктивен разговор с коалиционните ни партньори, като очаквам утре да надградим постигнатото. Всички ние трябва да формираме политическите си решения си на базата на колективната воля в коалицията.

Подчертах, че не медиите са мястото, от което участниците в коалицията трябва да съобщават какви са техните лични очаквания и предпочитания. Споделих, че бих се радвал, ако нашите партньори от „Обединени патриоти“ имат единна позиция и че ние винаги сме се съобразявали с техните решения.

На въпроса какви качества трябва да притежават новите кандидати за министерските постове, отговорих, че това трябва да са хора с безспорни професионални качества, с професионална тежест и да бъдат ангажирани с изпълнението на управленската програма на ГЕРБ и „Обединени патриоти“.“


image0 (9K)