Цветанов: ГЕРБ няма да наложи силово Истанбулската конвенция

„Трябва да продължим диалога с гражданското общество, защото политическите решения трябва да се вземат в диалог с хората. А относно притесненията за трети пол и еднополови бракове, с нашата Конституция това няма как да стане“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

[ad id=“263680″]

„След като Истанбулската конвенция е приета на заседание на Министерски съвет, логично е мнозинството да я подкрепи. Но ние отложихме ратифицирането ? след като има притеснения у хората, подклаждани от БСП с двойното лице, едното от които през декември е подкрепило документа на ПЕС в Лисабон, а другото сега се заиграва със страховете на българите“, това написа Цветан Цветанов от ГЕРБ в личната си страница във „Фейсбук“.

„Не трябва да допуснем популизмът да взема връх“, пише още той като своеобразен отговор на думите на Волен Сидеров, че не Борисов, а Цветанов е основният двигател за прокарване на Истанбулската конвенция.

„Решихме да има обществен дебат и ако обществото е склонно да се борим по-ефективно и с по-добра координация на всички институции с проблема домашно насилие над жени и деца, конвенцията да се подкрепи. ГЕРБ няма да наложи силово приемането й“, категоричен е Цветанов.

„Трябва да продължим диалога с гражданското общество, защото политическите решения трябва да се вземат в диалог с хората. А относно притесненията за трети пол и еднополови бракове, с нашата Конституция това няма как да стане“, заяви още активистът на ГЕРБ, който пет пъти е закусвал с президента на САЩ – този година, с Тръмп.

 


image0 (9K)