Цветанов: В ГЕРБ сме единни, никога не е имало разминаване в позициите ни!

„Премиерът обяви на коалиционните партньори решението, взето в ГЕРБ. И вчера, и онзи ден с премиера сме дискутирали конкретните персонални назначения“, обясни Цветан Цветанов.

[ad id=“225664″]

„Корнелия Нинова да бъде спокойна, няма никакво напрежение между Бойко Борисов и Цветанов, както и между ПГ и премиера“, заяви още той. „С премиера Борисов си говорим ежедневно, по няколко пъти. Някой път дори се забавляваме на интерпретациите и изказванията, които се правят в тази посока“. Това каза след коалиционния съвет председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Той коментира и думите на Волен Сидеров, който съобщи, че има заговор срещу премиера Бойко Борисов. „Всичко това е една интерпретация от всички, които имат интерес от подобни неща. В ГЕРБ сме единни, никога не е имало разминаване в позициите ни“, увери Цветанов.

Той още веднъж каза, че ГЕРБ ще подкрепи оставките на тримата министри – вътрешния Валентин Радев, транспортния Ивайло Московски и регионалния Николай Нанков.

[ad id=“263680″]

„Съобразихме се и с решението на НФСБ, че ще гласуват против оставките. Това е тяхно политическо решение, взето на съвет“, посочи той.

„Извлекли сме си поука, ако се налагат следващи промени, те да бъдат първо консултирани и съгласувани с партньорите ни, независимо, че са от квотата на ГЕРБ“, допълни Цветанов.

Попитан това означава ли, че НФСБ ще гласува против оставките, а ще подкрепи новите кандидати той уточни: „В общи линии се очертава такава политическа ситуация. Но това по никакъв начин не влияе на стабилността. Не променя общата ни цел за 4-годишен мандат“.

„Премиерът обяви на коалиционните партньори решението, взето в ГЕРБ. И вчера, и онзи ден с премиера сме дискутирали конкретните персонални назначения“, обясни Цветан Цветанов.

[ad id=“236993″]

Попитан кога ще има нов главен секретар на МВР той уточни: „Съвсем скоро. Нека да минем процедурата в четвъртък. Ще направим всичко възможно тя да намери място в дневния ред на парламента. След като мине и се положи клетва от новия министър на МВР, нормално е да се стартира и процедурата за главен секретар“


image0 (9K)