Цветанов: БСП са много кресливи, вдъхват омраза

„Когато премиерът Борисов вижда, че се преминават всякакви граници в очернянето на страната и дискредитирането на институциите – това предизвика неговата реакция“, обясни Цветан Цветанов.

[ad id=“225664″]

„Срещу България беше извършена хибридна атака с подкрепата на хора, които се надяваха да извлекат политически дивиденти. За съжаление, нашите специални служби не са подготвени да противодействат на подобни хибридни войни и атаки“, заяви пред бТВ заместник председателят и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод фалшивите новини около убийството на Виктори Маринова.

Той беше категоричен, че това е било опит да бъде очернена България.

По думите му, Манфред Вебер е бил подведен, но „проблемът е, че тези политици не потърсиха мнението на институциите“.

Цветанов съобщи, че има официална позиция за подкрепата на Вебер за председател на ЕК, въпреки емоционалното му изказване.

„Когато премиерът Борисов вижда, че се преминават всякакви граници в очернянето на страната и дискредитирането на институциите – това предизвика неговата реакция“, обясни Цветан Цветанов.

[ad id=“263680″]

Той категорично се обяви срещу връщане на смъртното наказание.

„БСП имат способността да бъдат много кресливи, да вдъхват омраза, без да имат артернативи на политиките. Нормално ли е един журналист да хвърли микрофона в едно студио, да си изпуска нервите. Няма нито един факт, с който да съм злепоставил или обидил г-жа Йончева. Уважавал съм я до момента, когато се идентифицира с БСП. Единствено съм споделил публично изнесената информация, че има обща офщшорна фирма с Цветан Вяасилев, но ние сме сезирали прокуратурата, тя е компетентната“, коментира той.

„А Кирил Добрев беше сменен като председтел на предизборния щаб на БСП заради неговата некомпетентност. Защо той спря, когато му зададохте въпроса кои са общите медии между ГЕРБ и опоциията в БСП?“, попита Цветанов, по повод обвиненията на Добрев.

„Защо никой не пита как Георги Гергов придоби този имот във Варна? Как придоби Пловдивдсия панаир? Пез 2004 година, когато управлява СДС, а панаира, когато Корнелия Нинова е заместник-министър“, припомни той.

[ad id=“236993″]

„Част от хибридната атака срещу българските институции е скандалът с „Джи Пи груп“, създавайки презумпцията за корупция. Затова премиерът иска да бъдат пресечени всякакви съмнения за корупция на държавно ниво. Ние сме в постоянне контакт с всички европейски контролни органи“, категоричен беше Цветанов.

„Има квотно разпределение на отговорности и не се разглежда вариант за ротационно завъртане в управлението. Няма такова съгласие сред коалиционните партньори. МВР се справи великолепно с разследването на убийството на Виктория Маринов, установяването на заподозрения, напускането на страната, координация с германските колеги“, коментира той искането на Волен Сидеров за оставката на Младен Маринов и назначаването на представител на „Атака“ на поста министър на вътрешните работи.

[ad id=“218548″]

Цветанов съобщи, че има няколко кандидатури за главен секретар на МВР. Той посочи, че Светлозар Лазаров няма качества за главен секретар на МВР.


image0 (9K)