Цветанов: Братът на БСП-депутата Георги Стоилов е напуснал България с огромна сума

„Въпросният брат на депутат е обвинен за рекет, изнудване, побоища, участие в организирана престъпна група“, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ

[ad id=“225664″]

„Братът на депутата от БСП е напуснал страната с огромна сума пари за Чехия.“ Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод случая брата на депутата от БСП Георги Стоилов – Илия Стоилов, който беше арестуван при спецакция в Русе, предаде агенция „Фокус“.

„Братът на депутата от БСП иска да се укрие, започваме да си мислим дали депутатът от опозицията не му е съдействал това да се случи“, обяви той. „Има промяна на мярката на брат на депутат от БСП, финансирал кампанията им за парламентарните избори. Говорим за конкретни факти, не слухове“, посочи Цветан Цветанов.

„На вас ви изнася да се придържате към слухове, да хванете друга тема и да отвлечете вниманието от проблем“, коментира той, обръщайки се към депутатите от БСП. „Въпросният брат на депутат е обвинен за рекет, изнудване, побоища, участие в организирана престъпна група. Предстои гледането на мярката пред Апелативния специализиран съд“, обясни Цветанов. „Искате да се скриете зад публикации, излезли в жълти вестници. Да бъдем обективни, да се придържаме към закона“, призова той.

[ad id=“263680″]

„Цветан Цветанов отново раздава присъди от трибуната, за подобни негови действия държавата е платила над половин милион лева“, каза депутатът от БСП Антон Кутев.

„Не бива да принизяваме Народното събрание до нивото, на което беше току-що. Призовавам Ви, г-жо Караянчева, да направите нещо, защото Вие сте човекът, който отговаря това да не се случва и сте призвана да върнете парламента, където му е мястото“, каза още Кутев.

Той посочи, че Цветан Цветанов неведнъж е издавал присъди от трибуната.

[ad id=“236993″]

„Както го прави и сега. Само че искам да кажа, че за подобни действия на Цветанов държавата е платила над половин милион лева. Цветанов да каже колко са делата, по които по негова вина е осъдена България да плаща заради негови изявления с присъди. Колко пъти полицията е влизала в къщите на хора, които след това бяха невинни“, обясни Кутев.


image0 (9K)