Цветанов убеден, че записът за Караянчева е истински. Прави партия

„Борисов трябваше да се извини публично на българския парламент и на Цвета Караянчева за думите, които се чуват от записа. Думите, които премиерът каза на пресконференцията когато целуна Караянчева за мен са признание, че записът е истински. Ще направя политически проект на съвсем нова основа. През септември ще бъде проведен Инициативния комитет. В момента търсим името на партията. Ще премахна грешките, които допуснах с ГЕРБ от неопитност.“ Това обяви Цветан Цветанов, основател на ГЕРБ и дясна ръка на Бойко Борисов до миналата година.

„Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов бе човек на Борисов. Отстраняването му е интересен момент. За него се говореше отдавна, но сега е намерен повод“, заяви още Цветанов, който намекна за промяна на баланса на силите в сектора за сигурност.

Партията на Цветанов ще участва на парламентарните избори догодина.

Цветанов обяви, че хора като Тома Биков, Спас Гърневски, Георги Харизанов са го мотивирали да напусне ГЕРБ. Според него Борисов е възложил на Георги Харизанов да бъде организационният двигател на ГЕРБ.

Около Борисов има десетина души, които му изкривяват действителността, ГЕРБ върви надолу, заяви Цветан Цветанов.

Бившият втори в ГЕРБ се съмнява в искрените пожелания на Бойко Борисов към него за бъдещия му политически проект. Пред БиТиВи той каза, че отношенията му с премиера били „никакви“. Поздравили се за Цветница за именния ден на Цветанов. Върнал жеста на премиера за рождения му ден, но Бойко Борисов не му вдигнал. В ГЕРБ отсъствало това, което било в началото – енергия и доверие.

Цветанов заяви, че не съхранява компрометиращи записи на Борисов.

Непоследователност и хаос вижда Цветанов в управлението. За пример той посочи създаването на държавни бензиностанции. Пазарният принцип трябва да бъде налице, според него.

Той е против и закона за МВР за създаване на паралелно НСО. Критиките към него от бившите му съпартийци идвали от хора, които само търсели партийна реализация. Болка изпитвал Цветан Цветанов към случващото се в ГЕРБ.

България отсъствала от стратегическите дебати на международната сцена, според него. Всичко било съсредоточено към личните рейтинги. Той получил сериозна подкрепа за напускането на ГЕРБ.

бТВ


image0 (9K)